Korisnički login

Športsko ribolovni klub Cestica 8. siječnja 2012. održao skupštinu

Uz redovite aktivnosti ribiči planiraju izgraditi vlastito mrjestilište

     Preko devedeset članova i gostiju okupilo se u nedjelju, 8. siječnja 2012. godine u ribičkoj kućici na desnoj obali Drave u Lovrečanu na redovitu izbornu skupštinu ŠRK-a općine Cestica 1995. , a pošto se u devet sati nije pojavio dovoljan broj članova skupština je započela s malim zakašnjenjem da bi se mogle donositi pravovaljane oluke. Ribička udruga djeluje od 1995. godine, a prošle 2011. godine u Klub su bila uključena 418 članova.

  Sama skupština započela je hrvatskom himnom Lijepa naša domovino, a potom je minutom šutnje odana počast umrlim članovima i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Ribiče i goste pozdravio je predsjednik Marijan Kolednjak, a u radno voditeljstvo izabrani su Marija Dobrotić, Nikola Jamnik i Danko Furjan koji je vodio sjednicu. Nakon prihvaćanja poslovnika i dnevnog reda skupština je započela izborom radnih tijela u koje su izabrani; u verifikaciono povjerenstvo Vlado Vinter, Goran Rodeš i Goran Darabuš, za članove kandidacionog povjerenstva izabrani su Stevo Galeković, Darko Borovčak, Marijan Majhen, za zapisničara predložen je i izabran Boris Veselnik, a ovjerovitelji zapisnika bili su Martin Milec i Antun Bosilj.

Podnesena izvješća o radu ŠRK-a za 2011. godinu

      Na aktivnosti Kluba u protekloj godini osvrnuo se u podnesenom izvješću predsjednik Marijan Kolednjak koji je istaknuo da je Izvršni odbor održao deset sjednica na kojima je raspravljano  o 75 točaka dnevnog reda, a pod ostalim pitanjima obrađene je dodatnih 56 točaka te doneseno deset  odluka koje su u cijelosti su provedene. Naglasio je kako je prošle godine izgrađena i uređena natjecateljska staza u dužini od 320 metara, te izvršeno produbljivanje rukavca nasuprot ribičkog doma, čime su stvoreni uvjeti za zimovalište ribe i kvalitetan ribolov, a kompletne radove koje su platile Hrvatske vode u vrijednost od milijun kuna izvela je Vodogradnja Varaždin. Predsjednik je naglasio da su za uređenje ribičkih terena, okoliša i pristupnih putova, uz vrijedne ribiče, veliki doprinos dali Stjepan Golubić te Mario i Stjepan Veselnik, a zahvalu je uputio i Općini Cestica te svim ostalim donatorima i sponzorima kluba.   

       Izvješće o blagajničkom poslovanju podnio je Boris Veselnik, a među izdacima najviše je utrošeno za poribljavanje, preko pedeset tisuća kuna, troškovi izgradnje i održavanja doma su preko trideset tisuća kuna, a skoro 15 tisuća kuna uplaćeno je na račun Ministarstva poljoprivrede te nešto manje, 14550 kuna, na račun Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Izvješće nadzornog odbora podnio je Marijan Jamnik, a zbog spriječenosti Ivana Lukačeka izvješće stegovnog suda pročitao je Mladen Hrnčić. Izvješće o članstvu podnio je Nikola Jamnik koji je naglasio da među 418 člana djeluje 49 kadeta, i 6 kadetkinja, a protekle godine na ribolovnom području ŠRK Cestica bilo je 119 dnevnih ribolovaca. Ribočuvarska služba za redovite i izvanredne izlaske na vodi je boravila 249 sati, naglasio je Danko Furjan, predsjednik službe, te istaknuo da se u izvješćima ribo-čuvara često naglašava kako je vodostaj rijeke nizak što će se odraziti na populaciju riba u rijeci. Mario Možanić naglasio je da je u protekloj godini ribolovno područje poribljeno s 2250 kilograma ribe, šaran, glavaš bijeli (tolstolobik), amur, linjak i štuka. Pod motom „Da nam Dravu bude čista i okolica blista“ održano je nekoliko ekoloških radnih akcija, istaknuo je Stevica Galeković, predsjednik povjerenstva za ekologiju i dodao da je tijekom godine izgrađeno spremište za pospremanje traktorske kosilice i ostalog inventara, pečenjara, alfe, ručnih kolica i ostalog, a tijekom ljeta redovito su pražnjene kante za otpatke. Izviješće predstavnika ribiča podnio je Darko Borovčak, a izvješće o radu natjecateljske komisije Stanko Vincetić. O održavanju doma izvješće je podnio Boris Veselnik i napomenuo da je za potrebe održavanja okoliša potrebno nabaviti novu kosilicu – flaksericu. 

Natjecanje za najulov 2011. – proglašenje rezultata

         Protekle, 2011. godine rukovodstvo ŠRK-a općine Cestica 1995. po prvi puta je za članove Kluba organiziralo natjecanje za najulov za koji je došlo 13 prijava, a isto je organizirano pod motom „ulovi i pusti”.  Na temelju prijava ribiča, koji su se natjecali u kategoriji šaran, amur, tolstobik, mrena, klen, štuka, uklija/zelenka, podust i babuška, priznanje za najbolje ribiče dobili su u kategoriji seniora, Marijan Kralj, Jasmin Vnuk, Stjepan Majhen, Aleksandar Bugar, Darko Borovčak i Davor Turščak, u kategoriji juniora priznanja je primio Mihael Mikac, a kod najmlađih  to su bili Josip Jamnik, Renato Veselnik, Dino Veselič i Matija Kralj koji je bio najbolji u kategoriji amur i šaran konzumni. Sve ulovljene ribe koje su prijavljene za natjecanje puštene su natrag u Dravu, a Odlukom Izvršnog odbora za najulov proglašen je ulov Jasmina Vnuka koji je na novoj natjecateljskoj stazi upecao šarana teškog 12, 5 kg, dužine 87 cm. Nakon proglašenja rezultata za natjecanje „Najulov 2011.“ Održana je rasprava po podnesenim izvješćima te su ista i prihvaćena, a od 92 člana izvješća je podržalo devedeset prisutnih uz dva suzdržana glasa.

Čestitke gostiju, biranje novog rukovodstva i donošenje plana rada

       Od prisutnih gostiju prvi je čestitke na uspješnom radu ribičima uputio načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, i zahvalio na brizi koju ulažu u organizaciju Kluba uređenje ribolovnih terena, očuvanje rijeke Drave i njene okolice te obećao daljnju pomoć Općine.  Sudionike skupštine i goste pozdravili su Pavao Kereži, predsjednik ŠRU Općine Petrijanec i Zdravko Klopotan predsjednik ŠRD-a Vidovec, te predsjednik LD Cestica Mario Veselnik, a zahvalu na pozivu i čestitke na uspješnom radu ribičima je uputio i poznati glumac Ljubomir Kerekeš koji je izrazio nadu da će nakon dvije i pol godine pronaći vremena i u ovoj godini doći na ribolov.

       Potom su održani izbori za novo rukovodstvo ŠRK-a Cestica.  Za predsjednika je ponovno  izabran Marijan Kolednjak, a u Izvršni odbor još su ušli Danko Furjan, Boris Veselnik, Nikola Jamnik, Stevo Galeković, Stanko Vincetić, Mario Možanić, Darko Borovčak i Miran Vinter. Nadzorni odbor sačinjavat će Vlado Vinter, Stjepan Veselnik i Marijan Kralj, a u stegovni sud izabrani su Ivan Lukaček, Mladen Hrnčić i Thomas Kos, te zamjenici Nikola Pavlović, Danijel Borak i Danijel Kukec.

U prihvaćenom planu prihoda i rashoda iskazanih u iznosu od 165 tisuća kuna, najveću stavku predstavljaju troškovi poribljavanja, 67 tisuća kuna, ribočuvarska služba i zaštita odnjet će 24 tisuće kuna, a za investicije predviđeno je nešto manje. Plan prihoda rađen je na bazi od 350 članova, a u planu aktivnosti koje je objasnio predsjednik Marijan Kolednjak ribičima predstoji legalizacija ribičkog doma. Jedan od prioriteta je izgradnja vlastitog mrjestilišta koje bi se trebalo izgraditi južno od ribičke kućice, a u planu je i ucrtavanje rafting ture od Dubrave Križovljanske do akumulacije HE Varaždin. U planu je uređenje turističko edukativne staze u ribolovnoj zoni, a pošto sadašnja ribolovno gospodarska osnova vrijedi do 2014. godine već sada je potrebno razmišljati o izradi nove, naglasio je predsjednik Kluba Marijan Kolednjak.  

Po okončanju skupštine uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a poslije je nastavljeno druženje uz prigodnu zakusku.

 

 

 

 

21_152844_43.jpg 21_152856_37.jpg 21_152907_73.jpg 21_152919_74.jpg 21_152933_19.jpg 21_152948_73.jpg 21_152959_98.jpg 21_153013_06.jpg 21_153027_97.jpg 21_153039_85.jpg 21_153052_72.jpg 21_153114_40.jpg