Korisnički login

Pekarnica Petra iz Babinca proslavila 5 godina rada

Pekarskim proizvodima pridodali slastice i torte

    Pred pet godina Petra i Mladen Dobrotić iz Babinca otvorili su poduzeće PIM doo, a u sklopu vlastite firme na jesen je otvorena i pekarnica u kojoj su rad započeli supružnici Petra i Mladen i brat mu Marijan. Prodaja pekarskih proizvoda u  početku se vršila u vlastitom prodajnom prostoru koji se nalazio u sklopu novootvorene firme, a kasnije su se pekarski proizvodi plasirali i u ostalim trgovinama. S vremenom se proizvodnja proširila, tako da pekara Petra danas proizvodi kruh i svježe pecivo, a proizvodni program nadopunjen je i slastičarskim proizvodima i kolačima. Proširila su se i prodajna mjesta, a s početna tri radnika tvrtka ove godine zapošljava 18 djelatnika.

       Proslavu pete obljetnice tvrtke kojom je ujedno obilježen i Dan kruha, održana je u nedjelju 23. listopada, a u vlastitoj prodavaonici svečanost je započela već u jutarnjim satima. Za svakog kupca i posjetitelja pripremljen je prigodni poklon, a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se i cestički muzikaši, glazbeni sastav „Kormorani“ u kojem su nastupili Mirko Juričinec, Josip Vočanec, Franjo Vuzem i Josip Škvorc.  Tog jutra je vrijedno osoblje trgovine posjetitelje uslužilo i kavom, a uz cestičke klipiće gosti su se mogli poslužiti i kolačima i čašicom rakije ili žestokog pića koji su pripremljeni za starije, odrasle osobe.

        Svečana proslava pete obljetnice poslovanja tvrtke održana je popodne u sali DVD-a Babinec, a dobrodošlicu gostima i uzvanicima poželjeli su Petra i Mladen kojim su se pridružili ostali zaposlenici i djeca Petar i Klara, kao i bake, Danica i Josipa i djed Lovro. .

       Svečanosti su prisustvovali predstavnici Općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj i zamjenik mu Josip Borak, županijski vijećnici Barbara Antolić Vupora i Darko Majhen, a tu su bili i predstavnici cestičkih udruga i tvrtki s kojima pekarnica Petra surađuje. U uvodnom dijelu pregled povijesti tvrtke iznio je Mladen Dobrotić; - U jesen 2006. godine u pekarnici Petra ispečeni su prvi pekarski proizvodi. U ono vrijeme zaposlena su 3 radnika: ja, moja supruga Petra i moj brat Marijan. Tada su naši proizvodi prodavani samo u našem poslovnom objektu u Babincu. Zahvaljujući kvaliteti naših proizvoda i zadovoljstvu kupaca potražnja je rasla pa smo proširili asortiman i povećali proizvodnju, ušli smo u mnoge trgovine, škole, domove, restorane u našem okruženju. Zaposlili smo nove ljude, a zbog povećanja posla 2009.godine proširili smo pekarnicu i uveli HASAP.- naglasio je Mladen i dodao: - U 5 godina poslovanja ispekli smo 3.3 milijuna pekarskih proizvoda. Na sadašnjoj razini proizvodnje trošimo oko 250 tona brašna na godinu na što smo jako ponosni i čime smo zadovoljni. To smo postigli našim radom i radom naših radnika bez ikakvih potpora od strane države. Sve prodajne prostore opremili smo modernim namještajima iz firme KTD, a u posljednje vrijeme proizvodnji pekarskih proizvoda nadopunili smo i slastičarskim asortimanom. Nadamo se da ćemo i ubuduće, unatoč svim teškoćama , uspješno poslovati i time doprinositi razvoju našeg kraja.

       Čestitku na uspješnom poslovanju obitelji Dobrotić i zaposlenicima uputio je i načelnik Mirko Korotaj koji je istaknuo da u Babincu djeluje nekoliko uspješnih obiteljskih tvrtki, a jedna od najuspješnijih je upravo pekara Petra.  Znamo da je najteže uspjeti u domaćem kraju, a tu je upravo pekara Petra postigla značajan uspjeh i dokazala se na tržištu što je bez podrške obitelji teško ostvariti. Čestitam i za hrabrost otvaranja vlastite firme i pozivam ostale da pokrenu vlastiti posao, osiguraju egzistenciju i plaće za sebe i svoje radnike, a što je tvrtka Petra činila i čini te je tako postala uzor ostalima.

        U Kulturno umjetničkom programu prvo su se predstavile Križarice koje su ovaj puta nastupile u sastavu Irena Jamnik, Marija Obadić, Evica Lazar, Anka Horvat, Josipa Spevan i Marta Šobak, a u zadnjem dijelu programa pratio ih je Stanko Rodeš. Recitaciju o pekaru izrekao je sin vlasnika Petar Dobrotić, a potom se pjesmom i plesom predstavilo Kulturno umjetničko društvo Cestica.

        Nakon toga uslijedio je ručak za dvjestotinjak ljudi koji su ispunili dvoranu DVD-a Babinec, a među ostalim slasticama tu su bili i kolači iz slastičarskog programa tvrtke, od  orehnjače i makovnjače do mađarice i pite od sira i ostalih kolača. Naravno uz juhu i nekoliko vrsti mesa i priloga koji su bili servirani kao glavno jelo, kojeg je pripremila kuharska ekipa iz Petrijanca, na volju vam je bila jedna od vrsta kruha iz danas poznate Pekarnice Petra. Od pića tu su bili i sokovi, a osim vrhunske kvalitete pekarskih i slastičarskih proizvoda obitelj Dobrotić je za svoje goste, poslovne partnere i prijatelje pripremila i vrhunsko vino kojim su žeđ utažila mnogobrojna, pretežno muška grla.

       Za dobro raspoloženje pobrinuo se glazbeni sastav Eliksir koji je ovaj puta svirao u sastavu Mario Šoštarić, Saša Vučak i Milivoj Kereži, a plesu roditelja priključila se i trogodišnja Karla, i ostali posjetitelji. Pekarnica Petra veliku pažnju posvećuje i njegovanju starih recepata i pripremi pekarskih proizvoda iz pšeničnog, kukuruznog i raženog brašna, a bogat jelovnik slavljeničkog stola upotpunjen je domaćim sirnim štruklima kojima nisu mogli odoljeti ni osobe koje su i već neko vrijeme na dijeti. Proslava petogodišnjeg poslovanja zaslađena je i s dvije slavljeničke torte, voćnom i čokoladnom koju je uz sudjelovanje „slastičarske ekipe“ pripremila Sandra Rugani, a već po tradiciji prve zalogaje izrezali su i kušali prvi zaposlenici, Petra, Mladen i Marijan.

      Na ulazu u salu bio je izložen stol s bogatim asortimanom pekarskih proizvoda, a Dani kruha pekarnice Petra i proslava pete obljetnice tvrtke produžila se i na večernje sate. Ostaje nam da zaposlenicima i vlasnicima pekarnice Petra poželimo još mnogo proizvoda i uspješan nastavak poslovanja na radost potrošača i djelatnika tvrtke PIM.

         Na dan proslave u pekarnici Petra zaposleni su bili, na slici s lijeva na desno:   Karmen Ščuric, Sandra Rugani, Jasminka Hrgarek,Petra Dobrotić,Mladen Dobrotić,   Marijan Dobrotić,  Nevenka Dobrotić, Damira Sobota, Toni Prepeplić, Danica Juričinec, Zoran Banfić, Valerija Rožman, Tomislav Spevan, Maja Hip, Krunoslav Henčić,  Marina Vnuk i Zlatko Gazdić (nedostaje Nikolina Đunđek koja je na porodiljskom dopustu).

 Na fotografijama prikazan je dio slavljeničke atmosfere

 

 

 

24_171146_15.jpg 24_171154_34.jpg 24_171202_57.jpg 24_171210_09.jpg 24_171218_96.jpg 24_171230_17.jpg 24_171237_57.jpg 24_171246_04.jpg 24_171302_57.jpg 24_171311_20.jpg 24_171320_69.jpg 24_171329_05.jpg