Korisnički login

Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava i kolege iz Zavrča zajednički i ove godine

Sedma vatrogasna vježba održana je 14. 10. 2011. u večernjim satima

     U mjesecu listopadu vatrogasci susjedne Republike Slovenije obilježavaju mjesec zaštite od požara, a tim povodom već sedmu godinu za redom, na inicijativu vatrogasnih zapovjednika PGD-a Zavrč, Branka Skoka i Melenka Biškupa iz DVD-a Lovrečan Dubrava, održavaju se zajedničke vatrogasne vježbe susjednih vatrogasnih društava. Domaćin vatrogasne vježbe je svake godine drugo vatrogasno društvo, a vježbe se redovito održavaju na jednoj lokaciji uz Hrvatsko-slovensku granicu.

     Tako je ovogodišnja vježba održana u naselju Hrastovec, u općini Zavrč, a u noćnom gašenju sudjelovalo je preko dvadeset vatrogasaca s obje strane granice. Sa svake strane bila je angažirana vatrogasna cisterna i po jedno kombi vatrogasno vozilo, a za prvu noćnu vježbu vatrogasci su se ispred vatrogasnih spremišta počeli okupljati oko 18 sati. Vježbi su prisustvovali i predstavnici vatrogasnog saveza Podravske regije Ptuj, kao i čelnici Vatrogasne zajednice općine Cestica, te predstavnici vlasti susjednih općina, Marta Bosilj, zamjenica župana općine Zavrč i Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica, a dobrodošlicu gostima poželio je Anton Bratuša, predsjednik PGD-a Zavrč

       Na zvuk sirene iz vatrogasnog spremišta PGD-a Zavrč i DVD-a Lovrečan Dubrava iz Lovrečana prema mjestu požara krenule su vatrogasne desetine, a sama intervencija započela je djelovanjem vatrogasnih postrojbi s obje strane granice. Požar je ubrzo ugašen te su se vatrogasci pod zapovjedništvom Branka Skoka, poveljnika PGD-a Zavrč okupili ispred zgrade vatrogasnog doma, na adresi Goričak 1.

         Tu je, u ime domaćina, PGD-a Zavrč sve sudionike vježbe i goste pozdravio Anton Bratuša, predsjednik Društva, a čestitke na uspješno izvedenoj vježbi vatrogasnim postrojbama uputili su redom, Marta Bosilj, zamjenica načelnika općine Zavrč, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, Marjan Meglič, predsjednik Območne gasilske zveze Ptuj, Janez Lipovnik, zapovjednik Podravske regije i član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Slovenije. U ime Vatrogasne zajednice općine Cestica sudionike vježbe i goste pozdravio je Darko Majhen, predsjednik Zajednice te vatrogascima PGD-a Zavrč čestitao sedamdesetu godišnjicu rada, a zadovoljstvo prikazanom vježbom izrazio je i Franc Težak, predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava i sve sudionike pozvao na daljnje druženje u vatrogasnom domu u Lovrečanu gdje je pripremljena zakuska. Kako su obje susjedne općine poznate po vinogradarstvu lovrečanski vatrogasci pripremili su i mošt ovogodišnje berbe te vruče pečene kestene iz ubranih u obližnjim šumama.

      Vatrogasnoj vježbi prisustvovali su i mještani susjednih naselja, a tu su bili i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Babinec, Danijel Petrović, Goran Vnuk i Danijel Korotaj. Kako su domaćini ovogodišnjeg druženja nakon vježbe bili članovi DVD-a Lovrečan Dubrava bilo je potrebno prirediti i zakusku za što su zaslužbi bili Miran Hrnčić, Josip Županić, Boris Veselnik i Franjo Kumek, za pripremu i pečenje kestena doprinos su dali Mirko Rodeš i Marijan Županić, a sokovima, moštom i ostalim pićima goste su poslužili Marijan Škrinjar i Vlado Kumer.

       Kako bi s vježbe ostala i foto dokumentacija pobrinuli su se Rado Škrjanec, predsjednik Nadzornog odbora PGD-a Zavrč, Martin Borak iz DVD-a Lovrečan Dubrava i Franjo Talan, a neke od snimljenih fotografija možete vidjeti i na web stranica Cestica.hr, u nastavku.

 

20_100314_31.jpg 20_100322_87.jpg 20_100410_74.jpg 20_100449_11.jpg 20_100504_83.jpg 20_100512_97.jpg 20_100523_31.jpg 20_100532_80.jpg 20_100541_95.jpg 20_100559_91.jpg 20_100609_29.jpg 20_100618_92.jpg