Korisnički login

Osvrt na odigrano Svjetsko i Prvenstvo Varaždinske županije

Dinamo – Babinec prvak Druge županijske lige zapad

         Večeras, 11. srpnja 2010. godine završeno je 19 svjetsko nogometno prvenstvo koje se po prvi puta igralo u Africi, a domaćin ovogodišnjeg natjecanja najboljih svjetskih reprezentacija bila je Južnoafrička Republika. Prvo mjesto je nakon 120 minuta igre osvojila reprezentacija Španjolske koja je u finalnom susretu pobijedila selekciju Nizozemsku rezultatom 1:0, a u susretu za treće mjestu, odigranom dan ranije u subotu, Njemačka je rezultatom 3:2 bila bolja od Urugvaja.

            Među 32 reprezentacije koje su se plasirale na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo nije bilo reprezentacije Hrvatske koja je svoj najveći uspjeh ostvarila osvajanjem trećeg mjesta  pred 12 godina, na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje je igrano u Francuskoj. Tad je u susretu za treće mjesto Hrvatska pobijedila reprezentaciju Nizozemske rezultatom 2:1, a u finalu bili su od Brazila bolji domaćini. Te godine najbolji strijelac prvenstva bio je Davor Šuker koji je postigao šest pogodaka, a pod vodstvom trenera Ćire Blaževića, u ostvarenju najvećeg nogometnog uspjeha hrvatske reprezentacije sudjelovali su i slijedeći igrači; Dražen Ladić, Petar Krpan, Anthony Šerić, Igor Štimac, Goran Jurić, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Silvio Marić, Marjan Mrmić, Mario Stanić, Zvonimir Soldo, Igor Tudor, Ardian Kozniku, Robert Jarni, Zoran Mamić, Goran Vlaović, Dario Šimić, Krunoslav Jurčić, Vladimir Vasilj.

          Na području općine Cestica djeluju četiri nogometna kluba koji se natječu u Županijskoj nogometnoj ligi, a u sezoni 2009/2010 postigli su sljedeće rezultate. U Prvoj ligi natjecao se Nogometni klub Polet iz Cestice koji je na kraju prvenstva zauzeo odlično peto mjesto, a nogometaši Poleta u 26 utakmica osvojili su 42 boda, uz gol razliku 72:47.

Druga županijska liga zapad broji deset klubova, a u istoj su se prošle natjecateljske sezone natjecali Dinamo iz Babinca, osvojio prvo mjesto, Bratstvo iz Virje Otoka bilo je sedmo, dok je  najstariji općinski klub NK Vratno osvojio deveto mjesto. U prvoj ligi Veterana županije natječe se 12 ekipa, a sastav Poleta iz Cestice osvojio je solidno sedmo mjesto. 

    Kako je Nogometni klub Dinamo Babinec osvojio prvo mjesto i plasman u viši rang red je da ih pobliže predstavimo.

     Nogometni klub Dinamo osnovan je pred trideset godina u Babincu, a u više desetljetnoj povijesti kluba za momčad su igrali brojni nogometaši  i iz susjednih naselja. Posljednjih godina klub se nalazi u vrhu Druge županijske lige zapad, a ove godine, na kraju sezone nogometaši Dinamo su premoćno osvojili prvo mjesto što im osigurava plasman u Prvu županijsku ligu. Nogometaši Dinama su u 27 kola osvojili 70 bodova, 13 više od prvog pratioca, a uz 22 pobjede, četiri neodlučna ishoda i jedan poraz, te uz postignutih 129 pogodaka najefikasniji su županijski ligaš. Najbolji strijelac kluba je Nikola Majhen sa 29 pogodaka, a tri gola manje postigao je predsjednik kluba Saša Škrinjar, 18 pogodaka postigao je Zlatko Borak, 16 Krunoslav Dobrotić, gol manje prezimenjak mu Predrag, dok je slavlju kluba s 12 golova doprinio i Nikola Cestar. U strijelce su se još upisali Nikola Hip sa 5 pogodaka, Krunoslav Obadić s 4, Ratko Gašparć s tri, a po jedan pogodak postigli su Sašo Majhen i Mario Dobrotić.  

          Momčad Dinama igrala je u sastavu, vratari Kristjan Vidrač i Damir Bednjanić, a od igrača tu su Saša Škrinjar, Nikola Cestar, Krunoslav Obadić, Sašo Majhen, Ratko Gašparić, Zlatko Borak, Mario i Predrag Dobrotić, Nikola Hip, Nikola Majhen, Srećko Cestar, Željko Hutinski, Saša Knezoci, Zlatko Serec i kapetan Krunoslav Dobrotić. Za uspjeh zaslužni su svi nogometaši, a kroz cijelu sezonu sastav je vodio trener Milivoj Jamnik., rekao je Ratko Gašparić, tajnik nogometnog kluba Dinamo Babinec i dodao, plasman u viši rang natjecanja najljepša je zahvala navijačima i brojnim sponzorima koji podržavaju rad kluba.

   UZ prvu ekipu u pogonu Dinama su i mlađi nogometaši, za juniorski sastav, kojeg su trenirali Kristijan Vidrač i Ratko Gašparić, nastupa 21 nogometaš, i pionirska selekcija od 25 igrača koje vodi Marijan Županić. Čestitke na prvom mjestu igračima je uputio i načelnik Mirko Korotaj i igrači svih kategorija kao i brojni pojedinci, a uz trenera Milivoja Jamnika, sportskog direktora Darka Humeka i igrače uspjehu kluba pridonijeli su i brojni sponzori i dobročinitelji kao i kompletna uprava kluba.

    Upravu Nogometnog kluba Dinamo Babinec čine Saša Škrinjar, predsjednik, Krunoslav Dobrotić  je potpredsjednik, Ratko Gašparić, tajnik, a za blagajničke poslove zadužen je Mario Dobrotić. Ostali članovi upravnog odbora su Franjo Hrnčić, Darko Humek, Marijan Županić, Stanko Vnuk, Josip Škrinjar, Sašo Majhen, Danijel Korotaj, Dušan Škrinjar i Dražen Majhen. 

Na sljedećim fotografijama je ekipa Dinama iz Babinca i nekoliko detalja snimljenih na posljednjoj utakmici prvenstva koja je odigrana u subotu 12. lipnja, a dan prije započelo je 19 svjetsko nogometno prvenstvo.

    

 

12_012850_16.jpg 12_012901_29.jpg 12_012918_95.jpg 12_012931_25.jpg 12_012944_33.jpg 12_012955_13.jpg