Korisnički login

Završeno Sedmo malonogomteno prvenstvo

Polet prvi, Dinamo drugi, a zatim Veterani i MNK Jarki
Završnica Sedmog malonogometnog prvenstva općine Cestica odigrana je u nedjelju, 27. siječnja 2008. godine, kako je bilo i planirano. U polufinalnim utakmicama koje su odigrane dan ranije, u subotu, 26. siječnja, postignuti su ovi rezultati Polet1 - Veterani1 4:1, a u drugoj utakmici poluzavršnice sastali su se MNK Jarki 2 i Dianmo 1, rezultat 2:9.
U utakmici za treće mjesto sastali su, u nedjelju popodne, Veterani1 - MNK Jarki 2 rezultat je bio 4 :2. Za pobjednike strijelci su bili Miljenko Gerbus i Darko Šprem, svaki po dva komada, a za osvajača četvrtog mjesta golove su postigli Boris Muršić i Alen Hutinski..
Susret za prvo mjesto igran je u 18 sati i 15 minuta, a termine utakmice pomaknut je kako bi ljubitelji rukometa i navijači Hrvatske mogli pratiti finalnu utakmicu Europksog rukometnog prvenstva iz Norveše, Hrvatska – Danska. Utakmica u Norveškoj završila je pobjedom reprezentacije sa sjevera Europe, a Hrvatska je zauzela drugo mjesto.
Za prvo mjesto na Malonogometnom prvenstvu sastali su se Polet1 iz Cestice i Dinamo1 iz Babinca, prošlogodišnji pobjednik. Na kraju susreta rezultat je bio 5:2 za Polet, a kao zanimljivost susreta okupljeni navijači pamtit će rano vodstvo Poleta koji je na početku druge minute susreta, golovima Dalibora Balenta poveo sa dva gola razlike. Iz Poleta u listu strijelaca još su se upisali Krunoslav Humek, Miljenko Lazar i Tomislav Hrnčić, a za Dinamo strijelac je bio Nikola Majhen., najbolji strijelac prošlogodišnjeg prvenstva.
Na kraju prvenstva čestitke najuspješnijim nogometnim ekipama i pojedincima uputili su čelnici općine, a igračima, sponzorima i publici u ime organizatora prvenstva NK Vratno zahvalio je Jožef Hip, predsjednik kluba. Pehare i priznanja najboljima uručili su načelnik općine Mirko Korotaj, te članovi Poglavarstva Stjepan Mumlek i Ivan Dorbrotić, a priznanje za nesebičan rad tijekom prvenstva dobila je i Darija Hip.
Za najboljeg strijelca, za 18 postignutih golova proglašen je Saša Škrinjar iz ekipe Dinamo 1, a za najboljeg vratara proglašen je Miljenko Leskovar iz ekipe Veterani 1.
Za POLET 1 igrali su: - prvi red slijeva - Igor Štromar, Tomislav Kunštek, Miljenko Lazar, Marko Kokot, Damir Bednjanić, trener Ivan Dobrotić. Donji red, čuče, Tomislav Arklinić, Krunoslav Humek, Matija Lazar, Dalibor Balent iIvica Jarnec
Za DINAMO 1 igrali su – stoje Ratko Gašparić – trener, Ivica Jamnik, Nikola Majhen, Zlatko Borak, Marko Vidrač, doniji red čuče, Kristijan Vidrač – Fido, Sašo Škrinjar, Saša Knezoci i Krunoslav Dobrotić.
Za ekipu VETERANI 1, igrali su Miljenko Leskovar – golman, Darko Šprem, Nenad Kolar, Leonardo Lorbek, Thomas Kos, Miljenko Gerbus, Josip Majhen - Super, Ivan Lorbek, Miran Težak – (na slici mali Karlo Lorbek nastupio je u svojstvu navijača)
Osvajači prva četiri mjesta dobili su pehare u trajno vlasništvo dok je pobjednik prvenstva dobio i prijelazni pehar općine Cestica. Redosljed prvenstva; prvo mjesto - Polet 1, drugo mjesto - Dinamo 1, treće mjesto – Veterani 1, a četvrta je bila ekipa MNK Jarki 2 . Dobrim suđenjem istakli su se suci Županijskog nogometnog saveza Varaždin, a finalnu utakmicu odradili su Bojan Novosel i Goran Babić.
Na ovogodišnjem prvenstvu, u natjecateljskom i revijalnom dijelu nastupilo je 380 igračica i igrača raspoređenih u 33 ekipe. U seniorskom dijelu nastupilo je 16 ekipa, žene i djevojčice nastupile su sa 5 ekipa, škola nogometa, pioniri, općinski čelnici.
Prvenstvo se odigravalo u 3 dijela, prvi i drugi dio po skupinama svaki sa svakim, a treći dio polufinale i finale plasman na poražene i pobjednike. U drugom i trećem dijelu Prvenstva u revijalnom dijelu uključene su i mlađe dobne kategorije djevojčice i dječaci, a osim djevojaka iz Cestice nastupile su i cure iz Lepoglave i Varaždinskih Toplica.
Na Prvenstvu je ukupno odigrano 54 nogometna susreta, od toga u revijalnom dijelu 14 susreta i 40 susreta u glavnom dijelu turnira. Ukupno je postignuto 278 pogodaka, a u glavnom dijelu Prvenstva postignuto je 206 pogotka što daje prosjek od 5,15 pogotka po utakmici, rekao je Mario Kostanjevec, koji je uz pomoć Tomislava Ščurica vodio kompletni zapisnički stol cijelog trajanja prvenstva.

28_223845_46.jpg 28_223909_03.jpg 28_223935_47.jpg 28_224031_06.jpg 28_224050_78.jpg 28_224116_32.jpg 28_224143_20.jpg