Korisnički login

Revijalna utakmica ZNK Cestica i Općine Cestica

Djevojke prikazale tehnički dopadljivu igru
Već je ranije rečeno da je nova dvorana Osnovne škola Cestica sagrađena u rekordnom roku, a za sportske aktivnosti koristi se od 5. studenoga prošle godine (tog ponedjeljka prvi puta su nastavu tjelesnog odgoja imali učenici Škole i to 5 a i b razreda). Kasnije, početkom prosinca u dvorani je održano i međuškolsko prvenstvo u odbojci na kojem su nastupile djevojke i mladići iz Cestice, Petrijanca, Vinice i Sračinca. Preko dana u školi se održava nastava tjelesnog odgoja, a u večernjim terminima i vikendom dvoranu koriste klubovi za treninge i odigravanje utakmica. U dvorani se održava i Zimsko malonogometno prvenstvo općine Cestica, a nakon prva dva kola u završni dio plasirale su se četiri ekipe i to prve ekipe Poleta i Dinama te MNK Jarki 2 i Veterani 1 iz Cestice. U toku prvenstva održano je i natjecanje pionirskih ekipa cestičkih županijskih ligaša na kojem je prvo mjesto osvojio Polet iz Cestice, Vratno je bilo drugo, Dinamo treće, a Bratstvo iz Virje Otoka bilo je četvrto.
Svakako jedno od zanimljivijih utakmica revijalnog karaktera odigrana je u nedjelju, 20. siječnja 2008. godine, između ekipe Općine Cestica za koju su igrali čelnici općine, i Ženskog nogometnog kluba Cestica. U utakmici u kojoj je ženska ekipa prikazala zavidno tehničko znanje Općina je ostvarila pobjedu rezultatom 3:2. U redovima Općine, koja je svakako bilo iskusnija ekipa,  treba istaknuti vratara Ivana Hohnjeca koji je s nekoliko bravuroznih intervencija sačuvao svoja vrata i tako svojoj ekipi osigurao pobjedu. Za nogometašice golove su postigle Nikolina Spevan i Maja Hip, a za općinu strijelci su bili Josip Borak, Ivan Dobrotić i Stanko Hošnjak. U utakmici u kojoj općina nije imala posebnog stručnog voditelja, a ŽNK Cestica vodili su treneri Teodor Vočanec i Stjepan Županić.
Ženski nogometni klub Cestica nastupio je u sastavu, prema slici;
Drugi red s lijeva na desno (stoje): Teodor Vočanec-trener, i igračice Simona Rodes, Marina Domjan, Nika Kuća, Dijana Kotolenko, Jasminka Kukec, Jasmina Velečić, Maja Hip. U donjem redu su: Vesna Džinic, Andrea Velečić, Nikolina Spevan, Nikolina Ivančić, Petra Mar, Silvija Premužić, Tamara Vočanec.
Ekipa Općine igrala je u slijedećem sastavu, u donjem redu: Stjepan Mumlek, Ivan Hohnjec, Mirko Korotaj, Josip Sambolec, a u gornjem s lijeva na desno bili su Stanislav Hošnjak, Jožef Hip, Josip Borak i Ivan Dobrotić.
U Ženskom nogometnom klubu Cestica trenutno ima 16 igračica, rekao je trener Vočanec i želja je uprave kluba da se taj broj poveća na dvadesetak. Treninzi se u zimskom periodu odvijaju ponedjeljkom od 18 do 19.30 sati, a uskoro će početi pripreme za proljetni dio prvenstva te će se i treninzi preseliti na jedno od vanjskih igrališta kojih je četiri na području općine Cestica. Sve utakmice Zimskog prvenstva i revijalne sudili su suci koje je odredio Županijski nogometni savez iz Varaždina rekao je Mario Kostanjevec, tajnik ovogodišnjeg organizacionog odbora Zimskog malonogometnog prvenstva.

26_014952_97.jpg 26_015349_81.jpg 26_015409_60.jpg 26_015423_12.jpg