Korisnički login

U utorak 15. siječnja 2008. godine

Održan prijem za roditelja novorođene djece
Prema posljednjem popisu stanovništva (2001. godine) u Općine Cestica je te godine u živjelo 5678 žitelja, a najveće naselje, s najvećim brojem ljudi bilo je Gornje Vratno sa 1132 stanovnika. Ostala naselja općine Cestica te su godine imala slijedeći broj stanovnika, Babinec 428, Brezje Dravsko 231, Cestica 491, Dubrava Križovljanska 297, Falinić Breg 106, Jarki 148, Kolarovec 278, Križanče 150, Križovljan Radovečki 319, Mali Lovrečan 67, Malo Gradišće 105, Natkrižovljan 313, Otok Virje 261, Radovec 157, Radovec Polje 157, Selci Križovljanski 174, Veliki Lovrečan 372, Virje Križovljansko 262 i Vratno Otok 72 žitelja. Kako je koje naselje dobilo naziv i zašto se tijekom povijesti njegovo ime promijenilo, zašto su neka sela velika, a druga mala, trebalo bi možda i detaljnije proanalizirati, no, to ćemo ostaviti za drugu zgodu. Jedno od zanimljivih pitanja moglo bi biti koje godine je Križovljan Breg preimenovan u Natkrižovljan, i zbog čega je Lovrečan Brijeg podijeljen između Velikog i Malog Lovrečana. Zanimljivo bi bilo i saznanje zbog čega je Križovljan postao Križovljan Radovečki, a kako su naselja Dubrava, Selci i Virje postali Križovljanski.
Koliko je koje naselje u posljednje vrijeme dobilo stanovnika, a koliko izgubilo vjerojatno se neće saznati do slijedećeg popisa koji bi trebao biti 2011. godine. Kako postoji mogućnost da se u međuvremenu granice naselja povećaju ili smanje, a moguće je dobiti i novo naselje prema tom pitanju potrebno se odnositi sa dužnim poštovanjem. Iako će do novog utvrđivanja brojnog stanja stanovništva općine Cestica trebati još malo pričekati sa sigurnošću možemo tvrditi da je posljednjih mjeseci prošle, 2007. godine područje općine Cestica bogatije za 24 nova stanovnika. Najviše novorođene djece je iz Gornjeg Vratna, sedam, zatim slijede, Cestica i Babinec po tri, a Radovec je bogatiji za dvoje djece. Po jedno dijete dobili su roditelji u naseljima, Dubrava Križovljanska, Gradišće, Kolarovec, Križovljan Radovečki, Lovrečan, Natkrižovljan, Otok Virje, Selci i Virje Križovljansko, a u ostalim naseljima u ovom razdoblju kolijevke će ostati prazne. Prema gore iznesenom vidljivo je da je Gornje Vratno u kojem živi petina općinskog stanovništva dobilo trideset posto djece, a trenutno iznadprosječno povećanje dobila su još neka naselja dok će se kretanje stanovništva u pojedinim mjestima najbolje vidjeti tek na novom popisu.
         U posljednjih nekoliko mjeseci 2007. godine rođeni su Lamia Knezoci, Marija Kos, Antonia Turščak, Tea Rodeš, Dominik Pavlović, Juraj Jamnik, Neven Zebec, Lea Majhen, Renato Špoljar, Leona Lončar, Leonardo Bosilj, Lana Krleža, Niko Šincek, Maja Panić, Paula Kadi, Dora Mihin, Borna Furjan, Filip Hrženjak, Andrija Kralj, Dominik Bednjanić, Simon Rodeš, Josip Gerbus, Isabel Hutinski i Ivan Hutinski. Roditelji djece su Saša i Bojana Knezoci, Igor i Gordana Kos, Stanko i Lidija Turščak, Žarko i Mirjana Rodeš, Nikola i Jasmina Pavlović, Damir i Andreja Jamnik, Stanislav Zebec i Tea Borak, Davor Majhen i Marija Žiher, Valentin i Petra Špoljar, Anđelko i Ivana Lončar, Marijan i Ana Marija Bosilj, Dubravko Krleža i Irena Mislović, Nikola Šincek i Ivana Bogadi, Krunoslav i Danijela Panić, Damir i Dušanka Kadi, Mario Mihin i Valerija Rožman, Igor Furjan i Petra Humek, Tomica i Snježana Hrženjak, Ivica Kralj i Mirjana Hohnjec, Bojan i Gabrijela Bednjanić, Boris Rodeš i Sabina Borak, Miljenko i Đurđica Gerbus, Božidar i Liljana Hutinski i Danilo i Leonida Hutinski
Već po tradiciji za roditelje novorođene djece priređen je prijem, u utorak 15. siječnja 2008. godine. Tom prilikom na prinovama roditeljima je čestitao načelnik Mirko Korotaj, a uz čestitke majke su primile buket ruža i novčani dar od petsto kuna.

21_174849_82.jpg 21_174917_50.jpg 21_174934_10.jpg 21_175125_00.jpg