Korisnički login

U župnoj crkvi u Radovcu

Na Božićnom koncert nastupili i sastavi iz Vinice i Svetog Đurđa
Posljednja u nizu Božićno-novogodišnjih priredaba koje su održane u vrijeme Božića 2007. godine realizirana je u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Radovcu, u petak, 28. prosinca s početkom u 18 sati. Na priredbi je sudjelovalo preko 160 izvođača koji su u dvosatnom programu izveli dvadesetak popularnih božićnih pjesama i orkestralnih skladbi. Iz župe Vinica nastupili su, puhački orkestar i pjevački zbor Markovi mališani, iz župe Sveti Đurđ nastupio je Tamburaški orkestar KUD-a «Juraj Lončarić» iz Hrženice i zbor župe «Sv. Jurja». U ime domaćina, organizatora Božićnog koncerta KUD-a općine Cestica nastupili su, Tamburaši Kulturno umjetničkog društva i pjevači folklorne sekcije, pjevački zbor župe Uzvišenja sv. Križa i ženski vokalni sastav „Križarice“ koji je ovaj puta nastupio u sastavu, Evica Lazar- voditeljica iz Babinca, Anka Horvat Gornje Vratno, Alojzija Denac Cestica, Marija Obadić Gornje Vrtano, Josipa Vunderl Radovec Polje, Josipa Spevan Gornje Vratno, Marta Šobak Gornje Vratno, Sofija Posavec Radovec Polje (odsutna zbog bolesti Katarina Šiprak op ft). Na Božićnom koncertu publici se predstavio i Dječji pjevački zbor župe Križovljan, u kojem su nastupili Ana Marija Babić, Dajana Barukčić, Marta Cestar, Tonči Drožđek, Adrijana Furjan, Mario Grmec, Barbara Horvat, Dorotea Ivančić, Elena Ivančić, Monika Ivančić, Andrea Juričinec, Paula Juričinec, Rebeka Knezoci, Viktorija Kostanjevac, Tea Lazar, Paula Mesek, Anja Slunjski, Dea Šipek, Dino Tenko, Ana Veršić, Danijel Veršić, Karmen Vinter i Patricija Žmegač. Prema riječima Sandre Premuž, voditeljice Dječjeg zbora župe Križovljan u glazbenoj pratnji mladim pjevačima bili su Bojan Žugec - bongosi, Željko Martinković - gitara i Elvis Međeral – sintetizator zvuka, mladići iz Pjevačkog društva mladih „Trinitas“ iz Ludbrega.
U uvodnom dijelu koncerta nastupio je Tamburaški sastav i pjevači folklorne sekcije KUD-a Cestica sa pjesmom Prebudil se agnec Božji, pod vodstvom prof. Gordane Kos Kolar. Vokalni sastav Križarice KUD Cestica predstavio se pjesmama Zapjevajmo, zapjevajmo, i Veseli se majko Božja pod vodstvom Evice Lazar, Puhački orkestar «Hrvatskog zavičajnog društva viničkog kraja», kojim je dirigirao prof. Darko Navoj, koji je isti i pripremio za nastup, na rasporedu je imao splet božićnih skladbi koje su izvedene pod nazivom, Rodio se Bog, Božić i Božić u svijetu. Pod vodstvom dirigenta Dragutina Korena iz Hrženice nastupio je Tamburaški orkestar KUD-a «Juraj Lončarić», a pjesmama Klanjam ti se Kraljice, Prva je vura, i Zapjevajmo, zapjevajmo, prvi puta je u našoj crkvi nastupio, pod vodstvom Dragice Juričan Pjevački zbor župe «Sv. Jurja» iz općine Sveti Đurđ. Dječji pjevački zbor Markovi mališani iz Vinice izveo je pjesme Amo, nebeski anđeli, Kao košuta, i Dvorani neba, a dirigirala je profesorica Gordana Kos Kolar, voditeljica zbora uz pratnju na orguljama Katarine Pajtlar. Pod vodstvom Marijana Županića, voditelja i orguljaša župe Križovljan, Pjevački zbor Crkve Uzvišenja Sv. Križa izveo je pjesme Hvala ti Bože za ovaj dan, Ivice Pepelka,i pjesme Na nebu još sja i Zvezda se skazala, a Dječji pjevački zbor župe pod okom voditeljice Sandre Premuž i uz pratnju mladih glazbenika iz Ludbrega predstavio se pjesmama Zdravo budi mladi kralju i Silan Bog.
Uz vlč. Ivana Košića, župnika župe Uzvišenja Sv. Križa Križovljan, koncertu je prisustvovao i vlč Vlado Borak, župnik župe Sveti Đurđ, a ispred pokrovitelja manifestacije, općine Cestica bili su prisutni Marijan Lorbek, predsjednik Vijeća i Mirko Korotaj, načelnik općine. U ime organizatora, na kraju programa svim izvođačima zahvalila je Davorka Golubić, predsjednica KUD-a općine Cestica, a voditeljima i dirigentima uručene su zahvalnice i prigodne nagrade. Kao prigodan dar svim izvođačima je podijeljeno dvjestotinjak papirnatih cvjetova, suvenira općine Cestica, a završnom pjesmom Radujte se narodi koju su zajedno otpjevali i izvođači i posjetitelji koncerta oko dvadeset sati završilo je Božićno-novogodišnje druženje u župnoj crkvi u Radovcu.

02_004929_02.jpg 02_004941_30.jpg 02_004953_69.jpg 02_005006_69.jpg 02_005032_97.jpg 02_005046_77.jpg 02_005059_27.jpg 02_005114_34.jpg 02_005139_99.jpg 02_005219_69.jpg 02_005232_09.jpg