Korisnički login

Božićni koncert u crkvi Svete Barbare


Nastupio mađarski zbor "Vox veriatas"
Snijeg koji je padao ovih dana nije omeo članove i članice mađarskog zbora „Vox varietas“ iz Letenja da održe planirani koncert, u nedjelju, 16. prosinca 2007. u 18 sati, u župnoj crkvi Svete Barbare u Natkrižovljanu. Iako je cesta bila na dosta mjesta pod snijegom, a snijeg je neumorno padao i te večeri do crkve svete Barbare uspjelo je doći stotinjak osoba, uglavnom iz domaće i križovljanske župe, koje su uživale u Božićnom koncertu glazbenika i pjevača iz susjedne države.
Na samom koncertu izvedeno je dvadesetak prigodnih božićnih pjesama na mađarskom, latinskom, engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, a zapjevali su također i poznate božićne „evergrine“, Bijeli Božić, Zvončići, Tiha noć koji su odzvanjali u prekrasnom ambijentu Crkve sv. Barbare u Natkrižovljanu, rekla je o održanom koncertu prof. Gordana Kos Kolar, glazbena voditeljica KUD-a općine Cestica. U zboru u kojem sudjeluje četrnaest pjevača, a predvodi ih dirigentica i profesorica Enikõ Cselényi, dio glazbenog repertoara izveden je uz pratnju gitara i blok-flaute. Najviše pjesama izvodilo se bez instrumentalne pratnje, a cappella, a na kraju programa gostima je zahvalio vlč Janko Bunić, dok je zbor župe Sveta Barbara, u zahvalu gostima, otpjevao pjesmu, uz pratnju na orguljama Marijana Hutinski, Rajska djevo kraljice Hrvata.
Nakon koncerta, praćeni snježnim pahuljicama gosti i domaćini uputili su se do prostorija Kulturno umjetničkog društva općine Cestica u Radovcu gdje je nastavljeno druženje. Gostima je na nastupu čestitao i načelnik općine Mirko Korotaj, koji je izrazio nadu da ce se započeta suradnja na kulturnom planu proširiti i na ostala područja, a domaćinima i organizatorima zahvalio je na gostoprimstvu i dobrodošlici Josip Dömõk, ravnatelj Centra za kulturu iz Letenja. Gosti su zahvalili domaćinu na prijemu, a monografiju grada Letenji uručili su načelniku Mirki Korotaju, vlč Janku Buniću i predsjednici KUD-a Davorki Golubić. Gostima je uručena monografija općine Cestica, a u ugodnoj atmosferi nekoliko pjesama otpjevale su i „Križarice“ koje njeguje stare pjesme i napjeve iz prošlosti općine. Za uspomenu na nedjeljno druženje svaki sudionik susreta primio je iz ruku članica KUD-a, Monike Vunderlih i Maje Težak papirnati cvijet, koji kao prepoznatljiv suvenir ručno izrađuju članice Kulturno umjetničkog društva općine Cestica.
Božićni koncert u crkvi Svete Barbare u Natkrižovljanu održan je u organizaciji KUD-a općine Cestica, pod pokroviteljstvom općine, a na prijedlog Stjepana Levačića, dopredsjednika Umjetničkog savjeta KUD-a Varteks i Katarine Pajtlar.

21_161337_23.jpg 21_161359_51.jpg 21_161424_79.jpg 21_161445_92.jpg 21_161517_05.jpg 21_161553_95.jpg 21_161728_03.jpg 21_161749_51.jpg