Korisnički login

Nove dječje igračke

Montirane nove ljuljačke i klackalice
       Računa se da u dvadesetak naselja općine Cestica živi preko dvjesto djece predškolske dobi, a na raznim dječjim igralištima slobodno vrijeme prekrate i starija djeca, učenici Osnovne škole Cestica ili pak polaznici područne škole u Lovrečanu ili pak u Natkrižovljanu. Proteklih godina, pretežno iz općinskog proračuna, a i sredstvima stanovnika, ljuljačkama, toboganima, klackalicama i ostalim rekvizitima opremljene su površine u Dubravi Križovljanskoj, Lovrečanu, Kolarovcu, Jarkima, Cestici, Radovcu, Virju Križovljanskom, Radovec Polju, Otok Virju kao i u parkovima na početku i kraju Gornjeg Vratna i ostalim mjestima.
Kako je za pojedinu djecu udaljenost do već postojećih dječjih igrališta dosta velika odabrane su nove i slobodne površina na kojima su proteklih dana radnici poduzeća „Vojtek“ doo iz Belog Manastira, montirali pet novih ljuljački i klackalica koje će djeci bliže kući omogućiti sigurnije druženje i igru bez prelaska preko prometom zakrčenih ulica i cesta.
Nove ljuljačke su postavljene u Vrtnoj ulici u Gornjem Vratnu, uz malonogometno igralište u Vratno Otoku, kraj područne škole u Lovrečanu te u Jarkima i Natkrižvovljanu, rekao je Josip Borak, donačelnik općine Cestica.
Novopostavljene ljuljačke i klackalice ubrzo su privukle i djecu iz susjedstva, a da bi igra protekla u sigurnoj i ugodnoj atmosferi često se pobrinu i stariji, uglavnom bake, roditelji ili starija braća. Tako smo u Lovrečanu, u radosnom druženju zatekli Patriciju (11), Maju (9), Marka (9) i Emanuela, kako se bezbrižno, pod budnim okom bake Dragice, ljuljaju i vesele, a igru je sa sigurne udaljenosti promatrala i sedmogodišnja Jelena.

27_004819_83.jpg