Korisnički login

Na igralištu NK Dinamo Babinec

"Veselu školu nogometa" polazi 205 djece

Na nogometnom igralištu NK Dinamo u Babincu održava se od ponedjeljka do petka, od 13 do 17. kolovoza u organizaciji Općine Cestica 4. škola nogometa koju polazi 205 djece, u dobi od 5 do 12 godina. Polaznici „Vesele otvorene škole nogometa“ su iz četiri susjedne općina; Vinice, Petrijanca, Sračinca i Cestice.

U prisutnosti čelnika općine Cestica, predstavnika Vijeća, predsjednika Marijana Lorbeka, te članova Vijeća, vijećnice Snježane Juričinec, i vijećnika Stjepana Boraka i Vladimira Vintera održano je svečano otvaranje ovogodišnje „Vesele otvorene škole nogometa“ , a prilikom otvaranja škole, ponedjeljak ujutro u pola devet, uspješan rad djeci, trenerima i asistentima poželio je lider škole Ivan Dobrotić, ujedno član Poglavarstva općine Cestica zadužen za razvoj sporta. Okupljenim roditeljima i djeci kao i vodstvu Škole obratio se predsjednik Vijeća Marijan Lorbek, a u ime Varaždinske županije, uspješan rad polaznicima i vodstvu Škole poželio je i Marin Vučić, član Poglavarstva Županije zadužen za prosvjetu, kulturu i informiranje.

Nakon pozdravnih govora lider trenera Vlado Furjan, rasporedio je djecu, polaznike „Vesele škole nogometa“, po ekipama koje su vodili treneri i asistenti. U radu škole ukupno je sudjelovalo 12 ekipa, a da nije bilo „Dinama“ i „Hajduka“ stekao bi se dojam da „Škola“ radi negdje u zapadnoj Europi ili u jednoj od vodećih nogometnih sila starog kontinenta. Osim spomenuta dva domaća sastava, djeca su vježbala u „engleskim“ klubovima kojih je bilo najviše, četiri; Manchester, Liverpool, Arsenal i Chelsea, za imena klubova odabrana su i tri talijanska nogometna kluba i to Juventus, Milan i Inter, a tu su bile i španjolske dvije ekipe, jaka, vječito u vrhu Barcelona i ništa slabiji kraljevski Real, dok je „njemačke“ klubove predstavljao Bayern koji je nešto bliži u susjednoj Bavarskoj. Pojedine nogometne ekipe iz „Škole nogometa“ vodile su trenerice i treneri, Mario Kostanjevec (Hajduk), Krunoslav Humek (Dinamo), Darko Jambriško (Manchester), Vlatko Liber (Liverpool), Marinko Habulan (Arsenal), Ivana Bunić (Chelsea), Tamara Vočanec (Barcelona), Silvia Premužić (Real), Petra Mar (Juventus), Vesna Đinić (Milan), Mario Tekić (Inter) i Martina Dobrotić koja je vodila Bayern. Za uspješno odvijanje postavljenih ciljeva zahvala pripada i asistentina, a to su Marijan Kranjčić, Velimir Žganec, Siniša Smodek, Josip Kralj, Simona Rodeš, Jasmina Velečić, Vedran Kutnjak, Miljenko Kokot, Marko Lukaček, Petra Košić i Nikolina Ivančić.

Stručno praćenje aktivnosti ovogodišnje Škole nogometa vodila je Pavica Mičunda, instruktorica OFFS-a iz Varaždinskih Toplica, a na dan otvaranja, u ponedjeljak ujutro nogometni stadion Dinamo Babinec posjetio je i Velimir Suban iz Zagreba, voditelj OFFS-a za Republiku Hrvatsku. Lopte i kompletnu opremu za sve sudionike – polaznike škole donirao je Zemaljski ured OFFS programa iz Zagreba, a na kraju škole djeca, polaznici će dobiti i diplome. Škola nogometa održava se pod pokroviteljstvom Opšćine Cestica i Varaždinske županije, a u suorganizaciju se uključila i općina Sračinec, rekao je lider škole Ivan Dobrotić. Program Vesle škole nogometa održavao se u vremenu od 8 i 30 do 14 sati, stručnu medicinsku skrb za vrijeme održavanja Škole osiguralo je medicinsko osoblje Doma za starije i nemoćne osobe „Matija“ iz Babinca.

Koliko će se djece, polaznika ovogodišnje škole nogometa, u budućnosti profesionalno baviti nogometom teško je reći, ali sam siguran da će svi biti ponosni zaigra li koji u kojem od spomenutih 12 klubova.

Zapisano i snimljeno nakon otvaranja škole, a događaj je snimila i ekipa Klika.

(ft)

15_150418_80.jpg 15_150445_16.jpg 15_150525_92.jpg 15_150540_91.jpg 15_150602_16.jpg 15_150630_66.jpg 15_150813_43.jpg 15_151000_22.jpg