Korisnički login

Vrijedne dječje ruke malih Kolarovčana

Djeca u tri popodneva obojila inventar parka i igrališta

Životni ritam modernog doba polako zahvaća i Hrvatsku, a zbog preuzetih obveza na poslu i u društvu odraslom čovjeku jednostavno ostaje malo vremena za razonodu i druženje. Toga su postala svjesna i djeca pa tako dio svog slobodnog vremena, kojeg sada pod ljetnim praznicima ne nedostaje, iskoriste za druženje i igru, kao i za realizaciju raznih korisnih akcija pa tako i za uređenje okoliša i igrališta.

U ulici Osmoga maja u Kolarovcu pred dvije godine sagrađen je park i dječje igralište, a na istočnoj strani postavljeno je i raspelo. Prostor parka i igrališta najviše koriste djeca, a za potrebe druženja i dječje igre u parku su smještene ljuljačke, dva tobogana i viseća kuglana, a na sjevernoj strani od cvjetnih korita sagrađena je ograda. U zapadnom dijelu postavljen je stol i klupe za odmor starijih mještana, a u sredini toga dijela nalazi se stari bunar oko kojeg su postavljene klupe, i oglasna ploča sa najnovijim informacijama i vijestima.

Nepovoljni vremenski uvjeti zimi snijeg i led, a ljeti visoke vrućine doveli su do ljuštenja boje te su djeca kao najveći korisnici prionula poslu zaštiti i bojanju inventara igrališta i parka. Naravno da su stariji nabavili potrebne boje i kistove, a djeca su u tri popodneva, od ponedjeljka do srijede, (od 30. srpnja do 1. kolovoza), bojom za drvo premazala sve drvene dijelove, akrilne fasadne boje nanesene su na betonske dijelove i donji dio bunara.

U bojanju i zaštiti inventara parka sudjelovalo je dvanaest djece, Ivana, Adrijana, Vlatka i Domagoj Furjan, Lea i Marko Križanić, Leo i Mihaela Juričinec, Mihaela i Renato Veselnik i Barbara Arklinić i Denis Smotara. Korodinaciju radova i brigu oko potrebnog materijala vodila je Vlatka Furjan. Uz istočni dio postojećeg parka, iza postavljenog raspela, planira se sagraditi i malo košarkaško igralište, a razmišlja se i ostalim sadržajima.

Eto tu su djeca pripomogla starijima, a na mnogim mjestima stariji pomognu i djeci. Kako je u vašem seli i ulici znadete sami!

08_185507_59.jpg 08_185521_65.jpg