Korisnički login

25 slikara ovjekovječilo razne cestičke motive

Održana likovna stvaraonica „Cestica 2007“

Na području općine Cestica u subotu, 4. kolovoza održana je peta likovna stvaraonica koju je i ovaj puta vodio poznati varaždinski likovni umjetnik Jurica Varga. Slikari su se u devet sati okupili u općini Cestica gdje im je dobrodošlicu poželio predsjednik Vijeća Marijan Lorbek. Nakon toga su preuzeli materijal, boje i platna i uputili su se na razne lokacije kako bi po slobodnom izboru ovjekovječili neki od motiva općine Cestica. Neki su se zaputili u brdoviti dio općine, jedni su odabrali prirodne ljepote Drave, jezero i dravsko priobalje, a neki su ovjekovječili zdanja crkvene arhitekture. Nakon likovne stvaraonice likovni umjetnici ostavili su Općini Cestica, kao domaćinu likovnog druženja i susreta, 32 slike koje će značajno upotpuniti galeriju slika u staroj školi u Radovcu.

Svakako raduje i činjenica da su se likovnim umjetnicima iz ostalih mjesta pridružili i naši domaći slikari iz Cestice, Evica Lazar, Marijana Ivančov, Barbara Antolić, Karlo Pavlović, Danijel Kelić i Vladimir Domjan. Ukupno je u Petoj likovnoj stvaraonici sudjelovalo 25 umjetnika, a osim domaćih likovna ostvarenja s raznim motivima općine Cestica ostvarili su: Franc Simonić iz susjednog Ptuja i ostali s područja Hrvatskog zagorja i Zagreba, Varaždinske i Međimurske županije. U likovnoj stvaraonici sudjelovali su likovni umjetnici iz Varaždina, već prije spomenuti voditelj Jurica Varga, te još Melita Vrček, Irena Maltar, Ivan Minđek, Mirjana Vrček-Maltar i Zoran Miljković, iz Ludbrega došli su Elvira Vidović i Spomenka Škafec, a iz susjedne Gornje Voće pozivu se odazvao Vinko Gregurec. Iz Zagreba su doputovali Biserka Konečny i Mladen Kužnar, a iz Krapinsko zagorske županije bili su prisutni Radmilo Mihajlović iz Gornje Stubice, Mladen Kužnar i Drago Cvijetić iz Zaboka. Iz susjednog Međimurja došli su Julijana Pongrac i Đurđa Marđetko iz Goričana, Mladen Palić iz Svetog Martina na Muri i Dragutin Hajdarović iz Nedelišća.

Nakon napornog cjelodnevnog rada druženje likovnih umjetnika nastavljeno je na imanju obitelji Marije i Ivana Banfića na Falinić Bregu.


Na slikama zajednička fotografija likovnih umjetnika pred početak stvaranja i neki detalji s održane likovne stvaraonice

08_181233_04.jpg 08_181255_45.jpg 08_181308_32.jpg 08_181324_26.jpg