Korisnički login

Planinari Cestice

Na izlet na Falinić Breg u novim torbama

Unatoč ljetnim visokim vrućinama grupa planinara općine Cestica krenula je u petak, 20. srpnja ujutro u 7 sati put prema Prekorju i ostalom dijelu staze „Prekorje – Falinić Breg“. Uz kraće zadržavanje na razlednim točkama, na Prekurju, Marčecovom Bregu i Talijanovom bregu planinari su oko 13 sati uspješno okončali izlet. Nešto duže izletnici su se zadržali na posjedu Ivana Korotaja na Falinić Bregu 181, gdje su posjetioci vidjeli staru peć na „kahle“ i ostale znamenitosti kuće sagrađeno početkom dvadesetog stoljeća, a ispred kuće snimljena je i zajednička fotografija izletnika i vlasnika. Prema podnevu planinari su se uglavnom kretali hladnijom stranom ulice, a najbolje osvježenje dobiveno je sa izvora, pumpe u Radovcu, u podnožju Prekorja na povratku na početnu poziciju.

U rad planinarskog društva uključeno je 25 članova, a svi koji se hoće priključiti mogu se javiti u općinu Cestica, Gabrieli Furjan. Zajednički izlet planinari predviđaju za jesen, nakon godišnjih odmora, a u suradnji sa planinarima Varaždina članovi planinarskog društva mogu se priključiti izletima koje u sklopu projekta „Svaki tjedan izlet jedan“ vodi planinarsko društvo MIV iz Varaždina gdje je jedan od planiranih izleta je i posjet Julijskim alpama, izlet je predviđen za 18 i 19 kolovoza.

Na sastanku planinara održanom u četvrtak, 12. srpnja rad cestičkih planinara pohvalio je Josip Borak, donačelnik općine, a tom prilikom svaki planinar dobio je planinarski ruksak – ranac.

Na fotografijama detalji sa održanog izleta, a prva fotografija snimljena nakon održanog sastanka u četvrtak

23_014840_67.jpg 23_015103_74.jpg 23_015144_39.jpg 23_015250_31.jpg