Korisnički login

Na firmu išlo 33 krrizmanika

U župi Križovljan firma održana u subotu 30. lipnja
Ove godine firma je u župi Križovljan bila u subotu 30. lipnja, a za firmu je iz župe bilo 33 kandidata. Župa Križovljan obuhvaća slijedeća naselja; Gornje Vratno, Vratno Otok, Radovec, Radovec Polje, Virje Križovljansko, Otok Virje, Križovljan Radovečki, Cestica (i Križovljangrad), Babinec, Kolarovec, Brezje Dravsko, dio Falinić Brega (dio je u sastavu župe Sveta Barbara), Lovrečan i Veliki i Mali kao i Lovrečan Otok. Od postojanja župe to je najmanji broj firmanika istaknuo je vlč. Ivan Košić. Podjela svete potvrde bila je pod koncelebriranom misom koju je u 11 sati predvodio vlč. Mijo Horvatić, a u koncelebraciji su još sudjelovali vlč. Janko Bunić, župnikom iz Barbare, preč Valent Posavec dekan Gornje varždinskog dekanata, vlč Alojz Pakrac iz Maregečana i domaći župnik iz Svetog Đurđa Vlado Borak iz ludbreškog dekanata.
U ime firmanike župniku vlč. Ivanu Košiću je na trudu zahvalila Petra Vunderl učenica 8 b razreda iz Radovec Polja, a dobrodošlicu djelitelju potvrde poželjela je Monika Kanjir iz Gornjeg Vratna.
Pomoć vlč. Ivanu Košiću i pripremu firmanika za potvrdu dali su vjeroučitelji Ivana Štimac Protrka i Davor Hohnjec, a doprinos svečanosti dali su i roditelji i kumovi firmanika i zvonar Stjepan Borak, i župski zbor i orguljaš Marijan Županić i cvjećarka Nadica Levanić kao i ostali župljani križovljanske župe i njihovi gosti.
Ovogodišnji firmanici su
Cure 8a, Klaudija Borak, Manuela Cestar, Sanja Furjan, Klaudija Ivačić, Ana Kutnjak, Aleksandra Talan, a iz 8b to su Sanja Bolčević, Jasmina Gerić, Monika Kanjir, Mihaela Knezoci, Petra Vunderl, Karmen Županić i Mirjana Županić. Iz 8 c na firmu su ove godine išle Nikolina Belšak i Kamila Januškova.
Dečki, firmanici, 8a, Dario Hrnčić, Alexander Juričinec, Markus Mojzeš, Marko Mužek, Mario Pajtak, Antonio Premuž, Mario Rodeš i Mario Trančar. Iz 8 b razreda na firmu su išli Matija Babić, Dean Dukši, Marko Jamnik, Goran Klasić, Marko Knezoci, Matija Kralj, Matija Kukec, Matija Lukaček, Zoran Vnuk i Mihael Sambolec
Djevojaka je firmi pristupilo 15, 8a - šest, 8b – 7 i 2 iz 8c razreda
Dečki su bili nešto brojniji i firmi ih je pristupilo 18, i to iz 8a razreda – 8 i iz 8b razreda 10 dok iz 8c razreda nije bilo dečki za firmu.
Dio atmosfere na firmi prikazuju slijedeće fotografije

04_225134_95.jpg 04_225147_45.jpg 04_225200_22.jpg 04_225212_71.jpg 04_225229_26.jpg