Korisnički login

Održana smotra dramskih amatera Županije


U Cestici održana četvrta smotra dramskih amatera Varaždinske županije
Četvrta smotra dramskih amatera Varaždinske županije održana je 9. travnja u sali Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan – Cestica, a istu su zajednički organizirali Kulturno umjetničko društvo općine Cestica i Zajednica kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije Priredba je održana na uskrsni ponedjeljak, pod pokroviteljstvom općine Cestica, a prisustvovali su joj brojni mještani susjednih sela i stanovnici općine. Druženju dramskih amatera prisustvovali su i čelnici općine Cestica, članovi Poglavarstva i Vijeća općine, predvođeni predsjednikom Marijanom Lorbekom i načelnikom Mirkom Korotajem. Sudionike smotre i publiku u ime organizatora priredbe pozdravla je Davorka Golubić, predsjednica KUD-a općine, a dobrodošlicu gostima i publici zaželio je i Mirko Korotaj, načelnik općine. Uspješan nastup glumcima poželio je i Marin Vučić, član poglavarstva županijskog poglavarstva za prosvjetu kulturu i informiranje kao i Dražen Zlatarek, predsjednik Zajednice KUD-ova Varaždinske županije, a stručnu ocjenu izvedeih predstava dao je Tomislav Lipljin, glumac Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin.
Nastup dramskih amatera ovtvorili su članovi dramske sekcije KUD-a općine Cestica koji su se na ovogodišnjoj smotri dramskih amatera Varaždinske županije predstavili predstavom „Snuboki“ autorice Jelene Milec. Nastupile su Anka Majhen, Zdenka Gerić, Marija Krobot, Elizabeta Majhen, Natalija Vočanec, Slavica Obadić i Tomislav Milec. Dramska sekcija KUD-a Kraluš iz Maruševca odradila je predstavu pod imenom „Kod doktora“, a koju su glumile Ana Rehvald, Martina Žiher i Davorka Klapša. KUD Lepglavski pušlek iz Lepoglave predstavio se dvjema predstavama, „Kod doktora“ Josipa Gečeka i djelom, „Prijam u policiju“, a nastupili su glumci Jožica i Josip Uršanić, Štefanija Kuča, Dragutin Breški, Milan Tvarog i Franjo Geček. Kao gosti na smotri dramskih amatera nastupili su članovi dramske družine KUD-a Kaštel iz Pribislavca u Međimurju. Na kraju održane priredbe svi sudionici dobili su prigodne poklone, koje je osigurala Udruga vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica, a predstavnicima KUD-ova uručena su priznanja za sudjelovanje.
U pauzama između pojedinih predstava održan je glazbeni dio programa kojeg su odradili "mali" tamburaši KUD-a općine Cestica koji je nastupio pod vodstvom Gordane Kos Kolar, a nakon izvedenog programa održano je druženje svih sudionika natjecanja, gostiju i uzvanika.


20_095109_91.jpg 20_095141_27.jpg 20_095219_80.jpg 20_095319_64.jpg 20_095334_47.jpg