Korisnički login

I vinogradari održali godišnju skupštinu


Za članove udruge osigurane olakšice kod kupnje repromaterijala
Udruga vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica osnovana je 1996. godine i danas broji 107 članova, saznalo se na godišnjoj skupštini koja je održana u dvorani DVD-a Križovljan Cestica u petak 16. veljače. Članove udruge i goste pozdravio je Vjekoslav Klasić, predsjednik vinogradara, a vođenje sjednice povjereno je Jeleni Milec, Boženi Mušić i Josipu Boraku. Izvješće o radu podnio je Mladen Horvat, tajnik vinogradara, a u izvješću je istaknuo kako je u prošloj godini realizirano nekoliko projekata koji su doprinijeli očuvanju i poboljšanju kvalitete grožđa i vina na ovim prostorima. Zahvaljujući angažiranju rukovodstva udruge za članove je omogućeno niz pogodnosti pa je tako posredstvom udruge omogućena nabava kvalitetan loznih cijepova iz rasadnika u Kutjevu po povoljnijim cijenama, a za članove udruge dobivena je i općinska subvencija od 2,00 kn po sadnici. Potpisom ugovora o poslovnoj suradnji sa tvrtkom MVV omogućen je popust do 10 posto za pojedine robe i usluge servisa potrebne u vinogradarstvu, a uz popust omogućena je i nabava zaštitnih sredstava i vinogradarskog repromaterijala u prodavaonici tvrtke Graminea u Cestici.
Čestitke vinogradarima na uspješnom radu uputio je Marijan Lorbek, predsjednik Vijeća općine Cestica, a podršku u radu vinogradarske udruge dao je i Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica.
Animirani su članovi udruge za sudjelovanje na svim važnijim lokalnim izložbama vina gdje su ostvarili zapažene rezultate, a u protekloj godini obilježeni su i brojni datume koji su vezani uz vinogradarske svece i radove u vinogradu. Tako je izvršeno podizanje klopoteca, povodom Martinja održano je „krštenje“ mošta, a druženjem članova obilježeno je i Vincekovo i početak vinogradarske godine.
U planu udruge je posjet jednom vinorodnom području u Hrvatskoj i održavanje prve izložbe vina koja se planira uz dan Općine Cestica u rujnu mjesecu. Za potrebe rada udruge nastojat će se pronaći odgovarajući prostor, a planira se i nabava jedne hidraulične preše. U toku ljeta izvršit će se izbor najljepšeg i najboljeg klampotica, a u pripremi je izdavanje novih članskih iskaznica. Odlukom skupštine utvrđena je članarina od 80 kuna, a druženje vinogradara završeno je uz nastup vokalno instrumentalnog sastava „Jomast“. Nakon sastanka prisutne je Ivan Mikec upoznao s inicijativom koja je prethodila osnivanju udruge Sv. Martin Cestica, a koja je išla zatim da se za vinorodno područje općine Vinica, Donja Voća i Cestica osnuje zajednička udruga za koju je sačuvao i spremljeni poziv. Svi koji se hoće uključiti u rad vinogradarske udruge mogu se javiti jednom od članova izvršnog odbora, ili osobno predsjedniku Vjekoslavu Klasiću.
Fotografije snimljene na skupštini udruge

27_184103_19.jpg 27_184144_74.jpg 27_184223_30.jpg 27_184317_73.jpg 27_184340_26.jpg 27_184400_75.jpg