Korisnički login

Završeno školovanje za poduzetnike

Završen seminar za poduzetnike i uručeni certifikati
U prostorijama općine Cestica u utorak, 20. veljače za poduzetnike s područja općine Cestica prof. Željko Tintor, ravnatelj Trgovačke akademije iz Zagreba, održao je završno predavanje za polaznike seminara koji je u toku zimskih mjeseci održan pod nazivom „Definiranje pravca razvoja poduzetnika“. U sklopu seminara koji je ukupno trajao 24 sata obrađene su teme: Uvod u poduzetništvo-motivi i rizici, Pravni oblici organiziranja poduzetnika, Porezi, Računovodstvo-poslovne knjige-rizici, Poslovno savjetovanje, Marketing poduzetništva, Izvori financiranja-upoznavanje s kreditnim programom HBOR-a, a polaznici su sa velikim zanimanjem odslušali i temu Poduzetnički projekt i poslovni plan.
Obrazovanje poduzetnika po programu Poslovnog učilišta, i „Trgovačke akademije“ organizirali su Povjerenstvo za gospodarstvo općine Cestica koje vodi Zvonko Majer, a u pripremi i organizaciji obrazovanja poduzetnika doprinos je dao i donačelnik Josip Borak.
Nakon održanog predavanja načelnik općine Cestica Mirko Korotaj upoznao je polaznike seminara s aktivnostima koje Poglavarstvo općine poduzima za otvaranje novih pogona i novih radnih mjesta, a ukazao im je i na mogućnosti ulaganja u Gospodarsku zonu Cestica. Uz čestitke, svakom polazniku seminara, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, uručio je certifikat o završenom seminaru koji je realiziran „Prema programu edukacije poduzetnika za 2006 godinu, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske“.
Podsjećamo da je u cilju edukacije poduzetnika prvo cjelodnevno predavanje održano u subotu 18 studenoga, sve u okviru Projekta «Edukacija u poduzetništvu» za 2006.godinu, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH, izvođač seminara Trgovačka akademija iz Zagreba, u suradnji s Poglavarstvom općine Cestica i Povjerenstvom za gospodarstvo. Nakon uspješno održanog seminara na temu «marketing u poduzetništvu» nastavljeno je s edukacijom mladih poduzetnika te je u subotu, 9 prosinca opet održan cjelodnevni seminar na temu «Novi poduzetnički pothvat». Predavači na seminaru bili su Bosiljka Vinković, iz Ekonomske škole iz Čakovca, Blaženka Vuk, ravnateljica Školske knjige iz Zagreba i prof. Željko Tintor, ravnatelj Trgovačke akademije.
Na kraju seminara napravljena je i zajednička fotografija

26_213740_32.jpg 26_213802_93.jpg