Korisnički login

Snijeg zabijelio brijeg

Snijeg tek zabijelio vrhove i malo osvježio jutro
Ova zima je malo čudna. Zapravo i nije neka prava zima. Snijeg nikako da padne i zadrži se, a dnevne temperature kreću se obično iznad 10 stupnjeva. Visibabe, zvončići i jaglaci polako završavaju cvatnju, a priroda samo da se ne probudi, procvjeta. Dren je već pri kraju sa cvatnjom, a obično smo ga tek na Cvjetnu nedjelju vidjeli procvalog, zapravo tek malo otvorenih cvjetova. Evo već je kraj veljače, a snijeg je tek pred jutro zabijelio vrhove Prekorja i ostalih uzvisina zavičaja. Slično vrijeme vlada i u ostalim dijelovima Europe. Možda je naša Janica Kostelić, snježna kraljica, predosjećala slabu „snježnu“ zimu te se i zbog toga odlučila ostaviti skijanja.
Prvi snijeg ove godine pao je pred nešto više od mjesec dana, 24. siječnja, a ovaj koji je noćas zabijelio predjele naše općine nije potrajao ni do podneva. Tek toliko da se snimi jedna lijepa fotografija župne crkve s pogledom na Prekorje. Kakova je zima bila u doba njezine gradnje, pred 254 godine nije nam poznato, a slaba je vjerojatnost da je u to doba meteorološka služba to evidentirala i zapisala.
Izgradnja dvorane napreduje u punom zamahu, a zidovi polako „rastu“ i pod krovom buduće ljepotice. Pa neka ostane zabilježeno da je današnje jutro, 26. veljače 2007. godine osvanulo pod snijegom koji baš nikoga nije iznenadio i nitko se na njega nije ni osvrnuo.

26_194949_49.jpg 26_195016_60.jpg