Korisnički login

Vatrogasci Virja održali godišnju skupštinu

Priznanja DVD-a Virje Križovljansko primio 21 član
U subotu 17. veljače DVD Virje Križovljansko održalo je svoju redovitu, 69 godišnju skupštinu. Sastanku je prisustvovala većina članova društva, a bili su nazočni i predstavnici ostalih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice općine Cestica. Prisutne je pozdravio Ivica Banfić, predsjednik DVD-a, a nakon toga izabrano je radno predsjedništvo koje je vodilo skupštinu. Za predsjednika je izabran Ivica Banfić, a za članove Leon Belčić i Ivica Vočanec koji je ujedno vodio zapisnik.
Na skupštini su podnesena izvješća o radu DVD-a kojeg je podnio tajnik Ivica Vočanec, koji je pročitao i prijedlog rada i financijski plan za 2007. godinu, o financijsko-materijalnom poslovanju govorio je blagajnik Zvonko Županić, a izvješće Nadzornog Odbora podnio je Ivan Martan dok je u ime verifikacijskog povjerenstva brojno stanje utvrdio Leon Belčić. Izvješća i prijedlozi za daljnji rad su prihvaćeni od članova DVD-a Virje Križovljansko.
Na kraju radnog dijela rad DVD-a pozdravio je, ispred općinskog Vijeća i Poglavarstva općine Cestica Stjepan Mumlek, član Poglavarstva općine, a čestitke vatrogascima na uspješnom radu uputio je i Darko Majhen predsjednik VZO Cestica koji je predsjedniku DVD-a uručio poklon, monografiju „Hrvatska vatrogasna zajednica 1876-2006“
Potkraj radnog dijela skupštine uručena su priznanja i nagrade dugogodišnjim članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje, a koje su dobili: Za deset godina članstva Zvonko Juršić, Zvonko Županić, Damir Prepelić, Zdravko Daljevec, Ivan Težak mlađi, Stjepan Košutar, Dušan Košutar, Stjepan Borak-Pavlović, Mirko Jurković, Štefan Žunec, Stjepan Žunec, Mirko Majhen, Ivan Golubić, Felix Velečić, Peter Juršić.Za 20 godina, članstva priznanje su primili Zvonko Pavlović, Ivica Banfić i Ivica Vočanec, a pedeset godina u radu društva ostavili su Stjepan Vočanec i Antun Banfić. Čestitke za 60 godišnje članstvo primio je Josip Ščuric koji je u ime nagrađenih zahvalio na dobivenim priznanjima. U redove DVD-a primljeno je 6 članova, a to su Smiljan Vinter, Štefan Hip, Sandi Vinter, Luka Prepelić, Dario Ščuric i Julio Milec.
Druženje članova vatrogasnog društva i gostiju nastavljeno je i nakon održane sjednice, a uz glazbu, pjesmu i ukusnu zakusku koju su pripremile članice DVD-a (na slici) bilo je lakše razgovarati o budućim planovima razvoja vatrogastva i zavičaja.

Na slikama su detalji sa održane skupštine, a na jednoj od fotografija snimljeni su najmlađi, novoprimljeni član ovi i prisutni dobitnici priznanja za 50 i 60 godina rada u vatrogastvu.

Na posebnoj slici su: s lijeva na desno:
- prvi red Luka Prepelić, Dario Ščuric, Sandi Vinter , a u drugom redu je slavljenik Josip Ščuric koji je 60 godina u DVD-u Virje Križovljansko

21_222138_71.jpg 21_222159_60.jpg 21_222245_08.jpg 21_222310_05.jpg 21_222329_08.jpg 21_222510_81.jpg