Korisnički login

Jednoglasno usvojen Proračun Općine Cestica za 2018. godinu

Na jučer održanoj 5. sjednici Općinskog vijeća općine Cestica vijećnici su jednoglasno usvojili Proračun Općine za 2018. godinu u kojem ukupni prihodi iznose 22.357.889,00 kuna.
 
Prijedlog Proračuna obrazložio je načelnik Općine Mirko Korotaj koji je tom prilikom naglasio kako su u Proračun uključeni svi projekti koji su se odvijali i dosada te je naveo i nove projekte.
- Proračun Općine Cestica ima iznimno izraženu razvojnu komponentu. Najveća stavka prihodovne strane su porezni prihodi koji iznose 10 milijuna kuna, a zahvaljujući novom Zakonu o financiranju lokalne samouprave koji je izglasan u Saboru na prijedlog Hrvatske narodne stranke. Druga najveća stavka su pomoći odnosno sredstva za koje se kandidirala Općina, a to je prihod od 7,5 milijuna kuna. U rashodovnoj strani najviše sredstava planirano je za dogradnju dječjeg vrtića, izgradnja Kulturnog centra, asfaltiranje nerazvrstanih cesta i tekuće komunalno održavanje. Valja naglasiti kako je Proračun i  razvojan i socijalno osjetljiv. Naglasak je i na pronatalitetnoj politici pa Općina nastavlja s jednokratnim pomoćima roditeljima za novorođeno dijete u iznosu od dvije tisuće kuna po djetetu. I dalje će se sufinancirati boravak djece u dječjem vrtiću, svi osnovnoškolci će dobiti radne bilježnice, atlase i mape, a nastavit će se i stipendiranje svih studenata 2. i viših godina studija, uz pet stipendija za brucoše – istaknuo je načelnik Korotaj.
 
Predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen izrazio je zadovoljstvo što su svi vijećnici bez obzira na stranačku pripadnost jednoglasno usvojili Proračun kao temeljni akt bitan za normalno funkcioniranje i provođenje određenih projekata.
 
Zamjenik načelnika Žarko Rodeš naveo je kako je Proračun za 2018. izrađen uzimajući u obzir sve potrebe građana i ispunjavanje uvjeta za provođenje budućih projekata.
 

12_144421_45_14_083711_97_10_193653_98_01-_P1590065.jpg