Korisnički login

Cestica svake godine ima sve više studenata, za stipendije u ovoj akademskoj godini 300 tisuća kuna

Cestica u ovoj akademskoj godini stipendira ukupno 65 studenata sa 300 tisuća kuna.

Načelnik Općine, Mirko Korotaj, potpisao je ugovore o stipendiranju sa 60 redovnih studenata druge i viših godina studija, a stipendije će dobivati i pet brucoša.
Studenti koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije mjesečno će primati 300 kuna stipendije, a oni koji studiraju drugdje u Hrvatskoj ili u inozemstvu 500 kuna mjesečno.

- Jako sam zadovoljan što Cestica iz godine u godinu ima sve više studenata.. Primjerice, 2001. imali smo šestero studenata, a danas ih je više od 80. Osim studentima druge i viših godina studija, dodjeljujemo i pet brucoških stipendija, a treba reći da nisu svi studenti prve godine ostvarili pravo na stipendiju. Sve u svemu, imamo mnogo studenata, a to znači da su mladi uhvatili ritam sa zahtjevima suvremenog tržišta - istaknuo je načelnik Korotaj.

Najveći broj studenata s područja općine Cestica  studira u Zagrebu, no ima i onih koji su upisali i studije u inozemstvu.

Načelnik Mirko Korotaj je osobito zadovoljan činjenicom da Cestica nema problem sa iseljavanjem stanovnika.

– Zahvaljujući našem pograničnom, geografskom položaju mještani koji odlaze na rad u Sloveniju, Austriju ili Njemačku vraćaju se doma, ovdje grade kuće, stvaraju obitelji – kaže načelnik.

Tome svakako pridonose i mjere kojima Općina stimulira mlade obitelji i obrazovanje djece.

– Za novorođene sad izdvajamo 2000 kuna, vrtić sufinanciramo sa 850 tisuća, kupujemo radne bilježnice, pomažemo plaćanje školske kuhinje roditeljima lošijeg imovinskog statusa, a plaćamo i prijevoz srednjoškolcima, a evo, dodjeljujemo i stipendije – rekao je načelnik te kao dodatnu mjeru za pomoć mladim obiteljima istaknuo skoru izgradnju POS kuća u nizu.

– Javni poziv je raspisan i vjerujem da će biti zainteresiranih – zaključio je načelnik Mirko Korotaj.

20_080754_11_cestica_stipendije_(2).jpg 20_080807_42_cestica_stipendije_(1).jpg 20_080816_97_cestica_stipendije.jpg