Korisnički login

Dobitnici općinskih priznanja i nagrada 2016. godine

U ime dobitnika javnih priznanja zahvalio mons. Ivan Godina
     Uz Dan općine Cestica, koja se veže uz blagdan Uzvišenja sv. Križa, i ove godine dodijeljene su, u sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Cestica koja je ovaj puta održana u petka 16. rujna uručene su zaslužnim građanima, ustanovama, udrugama i poduzetnicima općinska priznanja koja su dobitnicima uručili načelnik Mirko Korotaj, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Darko Majhen. Općinska priznanja dodijeljena su na temelju Odluke općinskog vijeća, a ove godine dodijeljena su Nagrada i Plaketa Općine Cestica.
     Nagrada Općine Cestica dodijeljene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gradišće za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, zaštite od požara i civilne zaštite posebno značajnih za Općinu. DVD Gradišće djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice općine Cestica, a ove godine obilježilo je 40 godina uspješnog djelovanja. Osnovnoj školi Cestica za osobite uspjehe u razvoju obrazovanja i društvenih odnosa, posebno značajnih za Općinu, a ove godine Osnovna škola Cestica slavi 170 godina djelovanja na području Općine Cestica. Udruzi vinara i vinogradara Sv. Martin Cestica, koja ove godine navršava dvadeset godina djelovanja, za razvoj društveni odnosa posebno značajnih za Općinu.
   Plaketu Općine Cestica za 2016. godinu dodijeljena je Domu za starije i nemoćne „Matija“, za razvoj društvenih odnosa, skrbi za starije i nemoćne osobe. Dom Matija započeo je sa radom 01. srpnja 2006. godine dok je 31. kolovoza iste godine Domu pripojen Centar za pomoć i njegu Rupčić koji je osnovan i vođen od strane osnivača Doma od 1998. godine. Danas je to Ustanova koja je kroz dvadesetak godina svog postojanja, uz usluge smještaja, razvijala i čitav niz alternativnih oblika skrbi te svojim korisnicima pruža usluge institucionalnog i organiziranog stanovanja, prehrane, zdravstvene skrbi i zaštite, organizacije slobodnog vremena, usluge održavanja higijene i životnog okruženja, kao i usluge pomoći u kući korisnika. Poduzeću "PIM d.o.o.“, za razvoj gospodarstva, uspješnom proširenju poslovanja i zapošljavanju  koje ove godine slavi 10 godina uspješnog rada. Supružnici Petra i Mladen Dobrotić, otvorili su poduzeće prije 10 godina, a u sklopu firme na jesen otvorena je i pekarnica. Prodaja pekarskih proizvoda u početku se vršila u vlastitom prostoru koji se nalazio u sklopu novootvorene firme, a kasnije su se proizvodi plasirali i u ostalim trgovinama. S vremenom se proizvodnja proširila tako da pekara Petra danas proizvodi kruh i svježe pecivo, a proizvodni program nadopunjen je i slastičarskim proizvodima i kolačima, a povećao se i broj prodajnih mjesta i broj zaposlenih.Varaždinskoj biskupiji, za potporu i pomoć u obnovi Crkve Uzvišenja Sv. Križa u Radovcu i kurije župnog dvora župe Sv. Barbare u Natkrižovljanu.
    U ime dobitnika općinskih priznanja zahvalio je generalni vikar Varaždinske biskupije mons.  Ivan Godina.
       Nagrade općine Cestica za najbolje uređenu okućnicu i balkon  u 2016. godini
Općinske nagrade za najbolje uređene okućnice i balkone predali su zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Darko Majhen, a nagrade  najboljim učenicima OŠ Cestica predao je načelnik Mirko Korotaj. Novčane nagrade od tristo kuna primili su trećeplasirani, drugoplasirani primili su po petsto kuna, a najboljima su pripale nagrade od tisuću kuna.   
 Za najbolje uređenu okućnicu, treća nagrada pripala je Darku Furjanu iz Babinca, druga nagradu osvojio je Anđelko Vidović iz Dubrave  Križovljanske koji se novčanog dijela odrekao u korist Udruge „život i radost“ za djecu s posebnim potrebama, a prva nagrada dodijeljena je Boženi Šobak iz Gornjeg Vratna.
 
Za najbolje uređeni balkon, treća nagrada pripala je Dušanki Rugani iz Falinić Brega, druga nagrada dodijeljena je Darinki Krleža iz Radovca, a prvu nagradu primila je Dragica Belčić iz Virja Križovljanskog.
 
Nagrađeni učenici, Tereza El Habbab i Filip Hercog
U obrazloženju dodijeljenih nagrada učenicima OŠ Cestica zapisano je: Tereza El Habbab iz Gornjeg Vratna, tiha i uporna, osim što je svih osam razreda završila s odličnim uspjehom (prosjek 5,0), sudjelovala je na brojnim školskim natjecanjima. I ne samo što postiže odlične  rezultate mjerljive ocjenama u imeniku, ona je vrlo omiljena u razredu, a Filip Hercog iz Brezja Dravskog, učenik je koji je svih osam razreda postizao odličan uspjeh iz svih predmeta, učitelji će ga prvenstveno pamtiti  po izvrsnim i dosjetljivim zaključcima koje je donosio na njihovim satovima, uvijek je polazio na različite dodatne satove iz povijesti, informatike, tehničkog i kemije.
 
 

19_134606_11_1-P1450070.jpg 19_134617_45_1-P1450046.jpg 19_134628_00_1-P1450055.jpg 19_134636_99_1-P1450065.jpg 19_134653_01_1-P1450075.jpg 19_134706_17_1-P1450079.jpg 19_134718_36_1-P1450086.jpg