Korisnički login

U nedjelju. 1. svibnja 2016. bila Prva pričest u župi Križovljan

Ove godine Prvoj pričesti pristupio 41 prvopričesnik
Za podjelu prve pričesti u križovljanskoj župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa ove je godine određene nedjelja 1. svibnja kada se ujedno slavi i blagdan sv. Josipa radnika, a i državni blagdan, Praznik rada.
     Prvopričesnici su se pred ulazom u crkvu okupili nešto iza deset sati. Tu im je svijeće i molitvenike uručio vjeroučitelj Davor Hohnjec, a procesija je za križem u crkvu krenula u 10,30 sati. Već po ustaljenom običaju za djevojčice bio je rezerviran prostor u istočnom dijelu crkve, a za dečke u zapadnom dijelu. Nakon pričesti svi prvopričesnici iz Malog  molitvenika izmolili su molitvu „Dušo Kristova“, a nakon mise svakom prvopričesniku vlč. Zorislav Šafran uručio je uspomenu.
     Na prvoj pričesti bila su djeca s područja župe Križovljan koja polaze jedan od trećih razreda OŠ Cestica. Iz 3 a razreda to su: Jakov Borak, Tena Gavrić, Ilija Golub, Marija Horvat, Ema Hrnčić, Chiara Ivančić, Niko Juričinec, Leonardo Petar Klasić, Mario Kokot, Melani Kovačić, Antonio Kranjčić, Karmen Kukec, Doris Lazar, Vito Petric, Lea Premuž, Karlo Rodeš i Melani Rodeš. Iz 3b razreda na prvoj pričesti bili su: Dominik Bednjanić, Lucija Bednjanić, Dario Humek, Ema Kovačić, Lara Krajcer, Lorena Leskovar, David Levanič, Anja Lukaček, Anđelko Milec, Patrik Milec, Mark Premuž, Barbara Pšak, Anja Rajh Lazar, Vanesa Rodeš, Valentino Vočanec i Karlo Žličar, a iz 3 c razreda, polaznici Područne škole u Lovrečanu bilo je osmero djece, Hana Arklinić, Patricija Kolar, Marko Kunštek, Sven Lazar, Tena Rožmarić, Teo Rugani, Dario Tot i Laura Vugrinec.
 
U nastavku zajedničke fotografije prvopričesnica i prvopričesnika te potom i ostale