Korisnički login

U četvrtak, 14. travnja 2016. održana prva sjednica novog Općinskog vijeća

Za predsjednika izabran Darko Majhen, a zamjenici su Vlado Hip i Antun Daljavec
    Nakon održanih prijevremenih općinskih izbora za načelnika i Vijeće općine Cestica održanih  20. ožujka 2016. godine predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, Ljerka Jović Mikor,  po ovlaštenju ministrice Dubravke Jurlina Alibegović, od 31. ožujka, sazvala je za četvrtak, 16. travnja konstituirajuću sjednicu.
         U svom uvodnom govoru predstojnica Jović Mikor izabranim vijećnicima poželjela je uspješan rad, a pozdravila je i novoizabranog načelnika Mirka Korotaja i zamjenika mu Žarka Rodeša te ostale goste i zahvalila povjereniku  Martinu Hajdinjaku na uspješno obavljenim povjereničkim  poslovima.
       Izabrani načelnik Mirko Korotaj i zamjenik mu Žarko Rodeš svoje mandate u Vijeću stavili su u mirovanje, a na njihova mjesta predloženi su novi s liste. Od 15 izabranih vijećnika Sjednici je prisustvovalo njih 14 koji su predali potvrde o svom izboru. Za vođenje zapisnika određena je Ksenija Borić, a za ovjerovitelje zapisnika predloženi su vijećnici Ivan Hohnjec i Tomislav Lazar. Na sjednici je prvo izabrano mandatno povjerenstvo kojem je predsjednik Ivan Bednjanić Bunić, a članovi su još Vlado Hip i Ivan Rodeš. Uslijedilo je izvješće mandatne komisije kojim su svim izabranim vijećnicima potvrđeni mandati te je predsjedanje sjednicom nastavio Darko Majhen, do izbora predsjednika Vijeća, kao član koalicije HNS-a  i SDP-a koja je osvojila najviše mandata, a potom  su prisutni vijećnici položili prisegu.
       Uslijedio je izbor članova Komisije za izbor i imenovanje. Za predsjednicu je izabrana Snježana Juričinec, a članovi su još Ivan Dobrotić, Denis Kotolenko, Darko Majhen i Marjan Županić.
      Prema dnevnom redu potom je uslijedio izbor predsjednika i zamjenika Općinskog vijeća. Za predsjednika je izabran Darko Majhen, a za zamjenike Vlado Hip i Antun Daljavec.
     Po konstituiranju Vijeća čestitku izabranim uputio je načelnik Mirko Korotaj te poželio svima uspješan rad na dobrobit svih građana Općine Cestica.
Sastav Vijeća Općine Cestica do završetka mandatnog razdoblja 2017. godine je slijedeći: Koaliciju HNS – SDP, predstavljat će: Barbara Antolić Vupora, Snježana Juričinec, Gordana Kos Kolar, Ivan Bednjanić Bunić, Vlado Hip, Ivan Hohnjec, Denis Kotolenko, Darko Majhen i Marjan Županić. S liste HDZ-a u Vijeću će biti Antun Daljavec, Tomislav Lazar i Ivan Rodeš, Kandidate s liste grupe birača (Stjepan Bistrović) predstavljat će Stjepan Bistrović i Jožef Pongračić, a s liste Narodne stranke reformista u Vijeće je izabran Ivan Dobrotić.  
 
Izabrani članovi u Povjerenstva Općine Cestica
Po održanoj prvoj sjednici nastavljena je u 17,30 druga sjednica na kojoj su izabrani članovi Komisije za Statut, poslovnik i normativnu djelatnost te članovi Povjerenstva za sport, socijalnu skrb, za procjenu elementarnih nepogoda i za komunalno uređenje.
Svi prijedlozi za član ove spomenute Komisije i povjerenstava jednoglasno su prihvaćeni. Za predsjednicu Komisije za Statut, poslovnik i normativnu djelatnost izabrana je Barbara Antolić Vupora, a članovi su još Gordana Kos Kolar, Vlado Hip, Ivan Hohnjec i Tomislav Lazar.
Za predsjednika Povjerenstva za sport izabran je Marjan Županić, a članovi su još Nurija Mustedanagić, Saša Škrinjuar, Denis Veršić i Dražen Zebec.
Predsjednik Povjerenstva za socijalnu skrb biti će Stjepan Mumlek, a članovi su još Snježana Juričinec, Marina Košutar, Milan Borak, Luka Hrženjak, Antonio Klasić, Josip Sambolec i Vladimir Vinter.
Povjerenstvo za procjenu elementarnih nepogoda radit će u sastavu: Mirko Korotaj predsjednik, a članovi su još Stjepan Bistrović, Mladen Horvat, Žarko Rodeš i Darijan Vinter.
Za predsjednika Povjerenstva za komunalno uređenje izabran je Denis Kotolenko, a članovi su još Danko Furjan, Zdravko Hip, Ivan Hohnjec i Miro Mikec.
 
U nastavku zajednička fotografija svih članova Vijeća prisutnih na prve dvije sjednice, načelnika Mirka Korotaja i zamjenika mu Žarka Rodeša, te nekoliko snimljenih na održanim sjednicama
 

15_074304_45_1-IMG_7804.jpg 15_074319_87_1-IMG_7738.jpg 15_074336_23_1-IMG_7754.jpg 15_074540_33_1-IMG_7767.jpg 15_074615_76_1-IMG_7781.jpg 15_074640_45_1-IMG_7787.jpg