Korisnički login

POZIV GRAĐANIMA OPĆINE CESTICA NA RADIONICU U OKVIRU PROJEKTA "OŽIVLJAVANJE U ZAJEDNICI"

POZIV GRAĐANIMA OPĆINE CESTICA NA RADIONICU U OKVIRU PROJEKTA "OŽIVLJAVANJE U ZAJEDNICI" edukacija građana laika za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz primjenu AVD-a
 
            U okviru nacionalnog programa "Pokreni srce – spasi život" Hrvatski zavod za hitnu medicinu je u suradnji s Hrvatskim društvom za javno zdravstvo Hrvatskog liječničkoga zbora inicirao projekt  "Oživljavanje u zajednici" s ciljem educiranja što većeg broja građana u lokalnim zajednicama za provođenje postupka oživljavanja uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD).
            Edukacija građana laika od iznimne je važnosti za lokalnu zajednicu jer je pojedinac educiran za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz primjenu AVD-a u mogućnosti spasiti život svom sugrađaninu kojemu se dogodio izvanredni srčani zastoj, održavajući ga na životu sve do dolaska tima hitne medicinske službe.
            Ovim putem pozivamo građene Općine Cestica da se odazovu na radionicu u okviru projekta "Oživljavanje u zajednici". Radionica će se održati u subotu, 05. prosinca 2015. godine u prostorijama DVD-a Križovljan - Cestica s početkom u 09,00 sati i završetkom u 15,00 sati sukladno programu u nastavku. Zainteresirani građani mogu se javiti u Općinu Cestica na broj telefona 724-824 ili 725-077, a također i putem e-maila opcina@cestica.hr, radnim danom u vremenu od 7,00 do 15,00 sati.
            Projekt se provodi kroz jednodnevne radionice, a na kojima se građane uz osposobljavanje za provođenje postupaka oživljavanja uz upotrebu AVD uređaja educira o ulozi laika u prvoj pomoći u životno ugrožavajućim stanjima i organizaciji hitne medicinske službe s naglaskom na komunikaciji s medicinskim dispečerom u prijavno-dojavnoj jedinici.

Program i raspored radionica možete vidjeti u dokumentu u prilogu.

18_095824_34_AVD2.jpg
Poziv_na_radionicu_ozivljavanje_-_Opcina_Cestica.odt
Puna verzija: 10.22 KB