Korisnički login

Kampanja „Promet po mjeri građana“

Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije pokrenuo je kampanju za poboljšanje stanja prometnica i prometa u suradnji s građanima pod nazivom „Promet po mjeri građana“.
Naime, posljednjih godina upravitelj državnih cesta „Hrvatske ceste“ d.o.o. i Županijska uprava za ceste (ŽUC) Varaždinske županije te jedinice lokalne samouprave uložile su značajna financijska sredstava u uređenje prometnica iz svoje nadležnosti, a sve u cilju povećanja sigurnosti u prometu.
No, unatoč tome, radom na terenu, policijski djelatnici suočena su s velikim  nezadovoljstvom  građana i vozača što se tiče određenih prometnih rješenja, osobito kod ograničenja brzina koja su ostala na istoj razini kao prije ulaganja sredstva u proširenje profila i podizanja kvalitete samih prometnica. Isto tako pojedina rješenja iritiraju vozače do granica da ih uopće niti ne poštuju. Određene dionice cesta imaju ograničenja koja vrijede samo zbog nekih uvjeta i događanja, a koja su vezana na određeni dio dana ili prilikom određenih uvjeta vožnje. Treba istaknuti primjer ograničavanja brzine, osobito na državnim i županijskim gdje postoje ograničenja brzine 40 km/h, a vrijede cijeli dan iako nema djece i nema održavanja  školske nastave, nastava po noći ili tokom praznika.
Stoga Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije u suradnji s  Policijskom Upravom Varaždinskom poziva sve građane da svoje prijedloge, komentare, sugestije pa i prigovore vezane za probleme na prometnicama Varaždinske županije dostave na e-mail adresu Policijske uprave Varaždinske:vz.promet@mup.hr ili i na e-mail adresu Varaždinske županije: dlevacic@vzz.hr.
Građani također mogu slati svoje primjedbe i sugestije u pisanom obliku na adresu:
Varaždinska županija, Savjet za sigurnost prometa na cestama, Franjevački trg 7, 42 000 Varaždin ili na adresu Policijske uprave Varaždinske, Milčetićeva 10, 42 000Varaždin.
Na taj način će se i građani aktivno uključiti u pronalaženje najboljih rješenja za povećanje sigurnosti u prometu na cestama Varaždinske županije.
Važno je istaknuti kako će se podaci prikupljati do 1. lipnja 2015. godine i medijski će se kontinuirano prezentirati.
Po isteku tog roka Policijska uprava Varaždinska će analizirati sve pristigle prijedloge i sugestije po postajnim područjima, zatim po općinama i gradovima te će se  napraviti cjelovito izvješće, temeljem kojeg će upravitelji cesta i jedinica lokalne samouprave, uz suglasnost policije, poduzeti opravdane i potrebne zahvate i adekvatne mjere na cestama.