Korisnički login

U petak, 26. 12. 2014. održano druženje vatrogasaca

Na završnom susretu bili i kolege iz Kočevja, Ptuja i Zavrča
Tijekom 2014. godine održano je nekoliko susreta vodstava Regionalne vatrogasne zajednice Ptuj, Vatrogasne zajednice Kočevje i vatrogasnog društva Zavrč te predstavnika Vatrogasne zajednice općine Cestica, a završni susret održan je 26. prosinca 2014. u Cestici.
Susret je započeo prijemom u  prostorijama općine Cestica, u 15 sati. Uz čelnike Općine, načelnika Mirka Korotaja prijemu su bili nazočni i zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Tomislav Lazar, a od strane Zajednice bili su prisutni predsjednik Darko Majhen i zapovjednik Milenko Biškup.
 U ime Općine dobrodošlicu gostima iz Slovenije poželio je načelnik Mirko Korotaj, a na dosadašnju suradnju vatrogasnih društava s područja općine Cestica i slovenskih vatrogasnih društava osvrnuo se Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica. Naglasio je da se posljednjih godina suradnja prenijela i na organizaciju zajedničkih vatrogasnih vježbi pa su tako zajedničku vatrogasnu vježbu po deseti puta priredili vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrave i PGD-a Zavrč, a zajedničke vježbe održali su i vatrogasci DVD-a Križovljan Cestice i PGD-a Hardek, DVD Babinec i PGD Ruše i vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko i PGD-a Velika Nedjelja. Također, vodstvo VZO Cestica prisustvovalo je i slovenskom vatrogasnom državnom natjecanju koje potkraj svibnja održano u Ormožu, a bili su i na susretu u Kočevju, Ptuju i ostalim mjestima. . 
Na dobru suradnju vatrogasaca iz VZO Cestica i susjednih slovenskih vatrogasnih društava osvrnuo se i Zvonko Glažar, zapovjednik Regionalnog vatrogasnog saveza Ptuj, a potom se prisutnima obratio i Franci Petek, glavni zapovjednik Gasilske zveze Slovenije. Sudionike susreta pozdravio je Anton Fajfar, predsjednik vatrogasne zajednice Kočevje te Anton Bratuša predsjednik PGD-a Zavrč koji je predstavnicima vatrogasnih zajednica potom uručio butelju vina proizvedenu s prve vatrogasne berbe grožđa održane 19. rujna ove 2014. u kojoj su sudjelovali vatrogasci iz VZO Cestica, GZ Kočevje, OGZ Ptuj i PGD-a Zavrč, koji su istu i organizirali. Predstavnici PGD-a Zavrč, zapovjednik Damjan Brlek i Branko Skok potom su predali sudionicima berbe zajedničku fotografiju sudionika „Prve gasilske trgatve u Zavrču, a domaćin su za uspomenu na zajednički susret u Cestici svakom izaslanstvu uručili knjigu „Povijest vatrogastva općine Cestica“.
Drugi dio susreta potom je održan kod DVD-a Lovrečan Dubrava. Tu su sudionike druženja, ispred novouređenog vatrogasnog doma, pozdravili predstavnici društva, Vlado Kumer, tajnik Miro Mikec i zamjenik zapovjednika Zvezdan Korotaj, a potom su gosti u Sali za sastanke upoznati s poviješću društva koje djeluje od 1938. godine.
    Završni dio vatrogasnog susreta iskorišten je za upoznavanje vinogradarskih destinacija uz hrvatsko-slovensku granicu. Dobrodošlicu vatrogascima  u Vinskom hramu Kotolenko na Dubrava Bregu poželio je Viktor Kotolenko, a nakon toga na slovenskoj strani je obiđeno imanje Mirana Vuka. Završni dio susreta upriličen je potom na hrvatskoj strani, na Lovrečan bregu gdje je u „Lovrinim vinogradima“ posjećen najstariji podrum u kojem se vino kontinuirano proizvodi i njeguje od 1861. godine. Tu je goste s tradicijom proizvodnje vina upoznao Marijan Matijašec, a potom se krenulo u obilazak novog dijela podruma.
     Susretu u Cestici iz Slovenije bili su nazočni: Franci Petek – zapovjednik GZS, a iz Kočevja tu su bli i prisutni Anton Jurkovič, Alojz Fajfar, Franjo Marič i Anton Fajfar – predsjednik GZ Kočevje. Iz Regionalnog vatrogasnog saveza Ptuj bio je zapovjednik Zvonko Glažar, a susretu je nazočila i Tatjana Mohorko iz Ptuja, dopisnica slovenskog vatrogasnog mjesečnika Gasilec. Iz susjednog PGD-a Zavrč bili su prisutni Anton Bratuša, predsjednik društva te Branko Skok i Damjan Brlek iz Zavrča. Od predstavnika Općine Cestica susretu su nazočili, načelnik Mirko Korotaj, zamjenik mu Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Tomislav Lazar. Ispred VZO Cestica bio je Darko Majhen, predsjednik Zajednice i Milenko Biškup, zapovjednik.
U nastavku nekoliko fotografija snimljenih 26. 12. 2014. godine
 
1. Zajednička fotografija ispred sjedišta Općine Cestica.
2. U vijećnici Općine dobrodošlicu sudionicima susreta poželio je načelnik Mirko Korotaj i predsjednik VZO Cestica Darko Majhen
3. Pogled na sudionike susreta u vijećnici Općine Cestica
4. Zajednička fotografija ispred DVD-a Lovrečan Dubrava
5. Na susretu u Lovrečanu gostima iz Slovenije uručena je knjiga o povijesti DVD-a
 
 

03_123322_77_1-P1140095-_opcina_Cestica.jpg 03_123334_06_2-P1140099-nacelnik_Mirko_Korotaj_i_Darko_Majhen_predjednik_VZO_Cestica.jpg 03_123508_36_3-P1140100.jpg 03_123519_53_4-P1140155.jpg 03_123732_02_5-P1140168.jpg