Korisnički login

Na skupštini KUD-a 16. 02. 204. izabrano novo rukovodstvo

Za treću predsjednicu izabrana Lucija Kanjir
U dvorani DVD-a Križovljan Cestica održana je u nedjelju 16. veljače redovita izborna skupština Kulturno umjetničkog društva općine Cestica, osnovanog 12. veljače 1998. godine.  Sjednica je započela u 17 sati pozdravnim govorom predsjednice Davorke Golubić, a potom je predložen i jednoglasno prihvaćen dnevni rad i izabrano radno voditeljstvo, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika i povjerenstvo za verifikaciju. Sjednicu je potom nastavila voditi Lucija Kanjir, kao predsjednica radnog predsjedništva u koje su još izabrane Ivana Rodeš i Ana Vrbnjak, a vođenje zapisnika o sjednici preuzela je Mirjana Vunderl. Anka Majhen i Natalija Vočanec izabrane su za ovjerovitelje zapisnika, a u povjerenstvo za utvrđivanje brojnog stanja izabrani su Doroteja Ivančić, Maja Težak i Kristijan Kolar. U razne sekcije KUD-a uključena su 62 člana i to 37 punoljetnih članova od kojih je njih 33 prisustvovalo sjednici.
   U podnesenom izvješću Mirjana Vunderl istaknula je da se rad KUD-a odvijao kroz djelovanje svih sekcija, a u raznim priredbama sudjelovali su članovi mlađe i starije folklorne skupine, tamburaši i dramska sekcija.
Osvrt na rad KUD-a u 2013. godini
U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Cestica održana je 24. ožujka 2013. godine u dvorani OŠ Cestica smotra dječjeg folklora, a mali cestički plesači nastupili su i u Trnovcu Bartolovečkome te kod podjele darova djeci vezanoj uz blagdan sv. Nikole, prolsavi Majčina dana i ostalim priredbama.
KUD Cestica organizirao je priredbu „Križovu u Cestici“, a nastupio je i na Danima općine Cestica, također i u Ormožu i Vinici, te sudjelovao na Božićnom koncertu u crkvi „Uzvišenja Sv. Križa” u Radovcu  i crkvi „Sv. Barbara u Natkrižovljanu.
U organizaciji KUD-a održano je i petnaesto druženje dramskih amatera, na uskrsni ponedjeljak, 1. travnja 2014. godine na kojem su uz domaću dramsku sekciju nastupili i gosti iz Preloga, Sračinca, Stažnjevca i Svetog Đurđa, te kuburaši iz Maruševca. Dramska sekcija koju vodi Jelena Milec nastupila je i u Stažnjevcu, Maruševcu, Svetom Đurđu, Strahonincu, Prelogu, Lepoglavi i Ludbregu, a članice dramske sekcije zajedno s ostalim članovima KUD-a organizirali su u srpnju mjesecu žetvu raži.
 Priredbu za Majčin dan, 13. svibnja 2013. godine članovi KUD-a organizirali su u društvenom domu u Radovec Polju,  a tom  prilikom pred dupkom ispunjenoj dvorani predstavio se i KUD Valentinovo iz Zagreba. Tog dana ujedno se obilježila i petnaesta godišnjica rada, a uz izložbu ručnih radova i starina prigodnom izložbom fotografija posjetitelji su se mogli upoznati s radom Kulturno umjetničkog društva proteklih godina.
Nakon podnesenog izvješća tajnice Mirjane Vunderl uslijedilo je izvješće blagajnice Anke Majhen, a potom su podnesena i ostala izvješća, o radu Nadzornog odbora, Suda časti i inventurnog povjerenstva. Izvješća su jednoglasno prihvaćena. 
Izbori za novo rukovodstvo KUD-a Cestica
Potom su razriješeni članovi svih rukovodećih tijela nakon čega je pročitan prijedlog kandidata za novo rukovodstvo, a koji je „iskristaliziran„ na sastancima Izvršnog odbora 31. siječnja i 14. veljače 2014. godine. Za predsjednicu KUD-a izabrana je Lucija Kanjir, a ostali članovi Izvršnog odbora su, Gordana Kos- Kolar, Anka Majhen, Jelena Milec,  Tamara Rodeš, Maja Težak, Elizabeta Majhen,  Kristina Talan, Danijel Korotaj i Matija Golubić.
U sud časti izabrani su Natalija Vočanec, Ana Vrbnjak i Kristijan Kolar, a  Ivana Rodeš, Marija Križanić i Mirjana Vunderl nove su članice Nadzornog odbora. Sva rukovodeća tijela KUD-a jednoglasno su potvrđena kao i plan rada za 2014. godinu koji je predstavila Monika Kanjir. Tako će članovi KUD-a u ovoj godini sudjelovati u fašničkoj povorci 4. ožujka, a 23. travnja na programu je smotra dječjeg folklora, slijedi sudjelovanje na izložbi pisanica te organizacija  druženja dramskih amatera i potom, o blagdanu Spasovo, smotra folklora u Radovcu i ostale aktivnosti koje završavaju sudjelovanjem u planiranim Božićnim koncertima.
Zahvale i čestitke na uspješnom radu
     Uspješni rad novom rukovodstvu poželjela je Davorka Golubić, predsjednica KUD kroz proteklih 12 godina, te istaknula da je kroz redove društva u proteklom periodu prošlo više od 300 članova koji su ugradili dio sebe u djelovanje Kulturno umjetničkog društva i očuvanje kulturno povijesne baštine zavičaja. Na prošlogodišnju žetvu raži osvrnula se Jelena MIlec, voditeljica dramske sekcije, predsjednica KUD-a u prvom  mandatu, zahvalila članicama udruge Veliko srce iz Svetog Đurđa i svima koji su pomogli njenoj realizaciji te istaknula da je zbog velikog odaziva za ovogodišnju manifestaciju žetve raži zasijana nešto veća površina.
  Zahvalu KUD-u na uspješnom radu izrekao je Tomislav Lazar, predsjednik Vijeća općine i obećao pomoć u nastavku njegova djelovanja, a čestitke novoizabranom rukovodstvu uputila je Marija Milak, predsjednica Udruge žena Veliko srce iz Svetog Đurđa te izrazila nadu u nastavak suradnje. U ime vatrogasnih društava prisutnih na sastanku uspješan nastavak rada KUD-a poželio je i Mladen Šćuric, tajnik Vatrogasne zajednice općine Cestica, a na kraju skupštine svima je na povjerenju zahvalila nova predsjednica Lucija Kanjir, i pozvale dečke da se više uključe u aktivnosti KUD-a.
    Nakon završetka sjednice za sve sudionike priređen je domjenak koji su pripremile Danica Bednjanić, Štefica Juršić, Jožica Golubić i Elizabeta Pšak, a u serviranju su pomogli mlađi članovi KUD-a.
Na prvom sastanku Izvršnog odbora održanom u petak 21. veljače za zamjenicu predsjednice izabrana je  Gordana Kos- Kolar, Tamara Rodeš je tajnica, a zamjenica joj je Maja Težak. Blagajnica je i dalje Anka Majhen.
 
U nastavku nekoliko fotografija s održane izborne skupštine KUD-a Cestica – 16. 02. 2014.
1. Radno predsjedništvo, slijeva na desno: Mirjana Vunderl, Lucija Kanjir, Ana Vrbnjak i Tamara Rodeš
2. Pogled na sudionike skupštine
3. U uvodnom dijelu sudionike skupštine pozdravila je Davorka Golubić, a na kraju je puno uspjeh poželjela i n ovoj predsjednici Luciji Kanjir
4. O financijskom poslovanju govorila je Anka Majhen
5. Jedno od izvješće podnijela je  i Elizabeta Majhen  
6. Čestitke na uspješnom radu članovima KUD-a uputio je i Tomislav Lazar, predsjednik Vijeća općine
7. Na žetvu raži osvrnula se Jelena Milec
8. Skupštini su prisustvovale i predstavnice Udruge Pingo,
9. Za domjenak pobrinule su se Danica, Štefica, Jožica i Elizabeta
10. Novo rukovodstvo KUD-a: na slici su u prvom redu,  s lijeva na desno: Elizabeta Majhen, Marija Križanić, Jelena Milec, Lucija Kanjir, predsjednica od 16. veljače 2014., Ivana Rodeš i Danijel Korotaj. U drugom i trećem redu stoje: Davorka Golubić, Matija Golubić, Gordana Kos Kolar, Ana Vrbnjak, Mirjana Vunderl, Maja Težak, Tomica Banfić, Tamara Rodeš, Anka Majhen, Kristijan Kolar i Kristina Talan
11. Na  fotografiji za uspomenu priključile su se i članice Udruge Veliko srce iz Sv. Đurđa i predjednik Vijeća općine Cestica Tomislav Lazar
12. Svi članovi KUD-a prisutni na skupštini i gošće iz Sv. Đurđa
 

01_105931_60_1-radno_voditeljstvo_P2164700.jpg 01_105943_78_2-IMG_2786.JPG 01_105958_09_3-IMG_2773.JPG 01_110014_34_4-IMG_2797.JPG 01_110055_11_5-IMG_2803.JPG 01_110106_88_6-IMG_2838.JPG 01_110234_63_7-IMG_2824.JPG 01_110248_16_8-IMG_2778-_clanice_Udruge_Pingo.JPG 01_110354_52_9-Picture_006.jpg 01_110412_39_10-IMG_2854.JPG 01_110425_97_11-P2164703.JPG 01_110443_31_12-rukovodstvo_-_P2164706.jpg