Korisnički login

"VODENI VAL 2013"

PREDSTAVNICI OPĆINE CESTICA NA VJEŽBI ''VODENI VAL 2013.''
Zagreb, 28. listopada 2013. - U Simulacijskom središtu Hrvatske vojske na vojnom učilištu Petar Zrinski održana je simulacijska vježba pod nazivom „Vodni val 2013.“. Vježbu, koju je organizirala Državna uprava za zaštitu i spašavanje uz pripomoć Hrvatskih voda, Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatske vojske, obuhvaćala je simulaciju nailaska velikog vodnog vala po rijekama Drava i Muri, pucanja nasipa i poplavljivanja grada Varaždina i općina Cestica, Trnovec Bartlovečki i Mali Bukovec na rijeci Dravi, te nekoliko međimurskih jedinica lokalne samouprave na rijeci Muri.
Zbog toga su na ovoj vježbi koja je obuhvaćala brojne zamke i opasnosti koje su moguće u takvim izvanrednim situacijama bili pozvani, uz profesionalne zaposlenike DUZS-a, Hrvatskih voda, pripadnika vatrogasnih postrojbi, MUP-a, HEP-a, i pripadnici stožera za zaštitu i spašavanje i civilne zaštite „ugroženih“ županija, gradova i općina koji su nakon šestosatne vježbe analizirali cjelokupni proces postupanja, spašavanja, i evakuiranja te eventualne pogreške koje je svakako potrebno izbjeći ukoliko se dogode slične neželjene situacije. To je naglasio u svom obraćanju i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrane Perinić istaknuvši kako je siguran da će naučena znanja u ovim simulacijskim prilikama biti od velike koristi za stožere u realnim situacijama.
Iz Općine Cestica u vježbi su sudjelovali Žarko Rodeš, zamjenik općinskog načelnika i načelnik općinskog stožera za zaštitu i spašavanja, zatim Milenko Biškup i Darko Majhen, zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica, Vlado Hip, član stožera za zaštitu i spašavanje te Gabrijela Kos, pročelnica JUO Općine Cestica. 

31_101137_12_photo_1.JPG 31_101159_07_photo_2.JPG 31_101212_52_photo_3.JPG 31_101225_94_photo_5.JPG